BANJA LUKA

Vico Zeljković o prijetnjama: Ništa me neće pokolebati

PREDSJEDNIK FS BIH

Vjerujem u institucije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, a ja svoj posao nastavljam da radim odgovorno i profesionalno, rekao je Vico Zeljković, predsjednik N/FS BiH, komentarišući informaciju da je istragom utvrđen identitet lica koja su mu prošle godine slala prijeteće poruke.

Riječ je o šest osoba iz Sarajeva, Mostara i Brčkog, koje su osumnjičene da su putem telefona i koristeći društvene mreže i aplikacije Viber i Facebook Messenger te SMS, navodno uputile više prijetećih poruka prvom čovjeku bh. kuće fudbala, sa sadržajem da će ga ubiti i povrijediti. Prema saznanjima "Glasa Srpske" riječ je o Adisu Rahimiću i Murisu Đipi iz Sarajeva, Mehmedu Mačkiću, Dini Kresi iz Mostara, te Teu Bojčiću iz Mostara i Mirzi Tursunoviću iz Brčkog.

"Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv lica A.R., M.M., M.Đ., D.K., M.T. i T.B. zbog sumnje da su počinila krivična djela ugrožavanje sigurnosti. A.R. M.M. i M.Đ. su osumnjičeni da su 22. septembra 2021. godine, a D.K. M.T. i T.B. dan kasnije, putem društvenih mreža i putem mobilnog telefona uputili poruke prijetećeg sadržaja licu iz Banjaluke", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ukoliko se dokaže krivica za ovo krivično djelo, zaprijećena je zatvorska kazna.

"Vjerujem u institucija i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, a ja svoj posao nastavljam da radim odgovorno i profesionalno. U interesu istrage ne mogu govoriti o bili kakvim detaljima, kao što nisam govorio ni u trenutku kada sam zaprimio prijeteće poruke. Nastavljam da radim svoj posao odgovorno i sigurno me ni ovo ni slične stvari neće pokolebati u tome", rekao je Vico Zeljković za "Nezavisne".

Vico Zeljković je 23. septembra prošle godine obavijestio javnost i nadležne organe da su mu stigle prijeteće poruke nakon dešavanja na utakmici M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Veleža i Borca u Mostaru. Susret je prekinut nakon što su domaći navijači izazvali incident i utrčali na teren te tom prilikom napali fudbalere i čelnike Fudbalskog kluba Borac.

Nasilje je nastavljeno i nakon utakmice u kasnim večernjim satima napadom i jurenjem sudija u tunelu kod Mostara, kada im je zapaljen automobil. Disciplinska komisija N/FS BiH zbog loše organizacije kaznila je Velež oduzimanjem tri boda i sa šest utakmica suspenzije stadiona "Rođeni". Mostarci su platili i novčanu kaznu od 10.000 KM, dok je predsjedniku Veleža Šemsudinu Hasiću zabranjeno obavljanje funkcija u fudbalu na dvije godine.

VEZANE VIJESTI

PREDSJEDNIK SAVEZA

Zeljković posjetio igrače: Ogroman motiv da se plasiramo na EURO!

SARAJEVO

NSBIH čestitao Dan nezavisnosti BiH

PARIZ

Zeljković predvodi delegaciju NS BiH u Parizu

PRVI ČOVJEK SAVEZA

VIDEO: Evo šta je Vico Zeljković kazao o Ivaylu Petevu!

PREDSJEDNIK SAVEZA

ZELJKOVIĆ PRIZNAO: Napravili smo grešku sa Ivaylom Petevom!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori