ZENICA

Trijumf nad Veležom kao najava boljih vremena u Zenici!

(FOTO: NK Čelik)

U prelijepoj atmosferi na stadionu Bilino polje NK Čelik Zenica savladao je FK Velež Mostar rezultatom 2:1 golovima Karalića i Kolića. 

Povodom obilježavanja 77 godina postojanja NK Čelik Zenica, klub je prethodno četverodnevno druženje zaokružio prijateljskom utakmicom protiv FK Velež Mostar.

"Prije svega, ovom prilikom zahvaljujemo se FK Velež na prihvatanju našeg poziva za odigravanje ove utakmice, te im želimo poželjeti sreću u narednoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine i kvalifikacija za Konferencijsku ligu" - saopštili su iz kluba.

Klub je ovom pobjedom došao do niza od seadamnaest uzastopnih pobjeda u zvaničnim utakmicama i na taj način završio ovu takmičarsku sezonu.

"NK Čelik Zenica zahvaljuje se svim igračima našeg voljenog kluba na doprinosu tokom cijele sezone, a najviše na poklonjenoj pobjedi našim navijačima i simpatizerima za 77. rođendan, protiv ekipe koja je trenutni osvajač Kupa BiH i ekipe koja će za par dana nastupati u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Sigurno je da je ovo rezultat marljivog rada, strpljenja i želje naših momaka, te im se ovim putem još jednom zahvaljujemo na doprinosu u prethone dvije takmičarske sezone, naveli su iz zeničkog kluba. 

Na ovoj utakmici od aktivne igračke karijere oprostio se Aidin Mahmutović, kojem želimo puno sreće, zdravlja i smiraja u nastavku života. Ne želimo puno trošiti riječ o našem Aidinu, jer svi znamo o kakvom igraču je riječ.

I za kraj, hvala svim navijačima i simpatizerima koji su došli na jučerašnju utakmicu i podržali zdravu, pozitivnu i najljepšu priču u našem gradu. Hvala svima vama koji ste na bilo koji način konkretnim djelima dokazali svoju ljubav prema ovom klubu. Hvala našim vjernim Robijašima koji nisu prestajali pjevati i kada se znalo da matematički ne možemo izboriti prvo mjesto, a oni su tada još jače pojačali svoja grla i dlanove, te bili vjetar u leđa našim igračima, što se na kraju rezultatski i pokazalo (17. uzastopnih pobjeda). Hvala našim sponzorima na podršci tokom cijele sezone. Hvala svima! A naredne sezone, svi zajedno još jače, bolje i sigurnije" - stoji u saopštenju kluba iz Zenice. 

VEZANE VIJESTI

BiH

Koji sportski klubovi su najveći porezni dužnici u Federaciji BiH?

ZENICA

VELIKO POJAČANJE: Avdija Vršajević potpisao za Čelik iz Zenice!

ZENICA

Robijaši: Džaba vam kad ste židovske ku*ve!

ZENICA

ČELIK NE STAJE: Zeničani doveli pojačanje iz Srbije

ZENICA

ČELIK PRAVI OPASAN TIM: Hrelja potpisao za Zeničane

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori