MOSTAR

Omar Kuko: Nositi državni dres je zaista privilegija!

KADETSKI REPREZENTATIVAC BOSNE i HERCEGOVINE

Hercegovine je uvijek bila prepoznatljiva po nogometnim talentima koji su nerijetko ostvarivali vrhunske karijere. U mostarskom Veležu za kadetske selekcije nastupa 16-godišnji Omar Kuko koji slovi za veliku nadu, kako Veleža tako i bh. fudbala. 

Osim promocije seniorskog nogometa posvećeni smo i želimo dati prostora mladim nadama koji istinu za volju nisu dovoljno tretirani od strane bh. medija. 

Ovaj put smo ugostili kadetskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Omara Kuku koji trenutno s mnogo uspjeha igra za mostarski Velež te je ove sezone postigao sedam golova i upisao isto toliko asistencija.

- Omare, za početak nam kažite nešto o nogometnim vašim počecima? Kada i kako ste počeli trenirati nogomet te vaš razvoj u najmlađim danima?

“Moji nogometni počeci su bili u Fudbalskom klubu Bjelopoljac. Počeo sam trenirati sa 10 godina, tačnije 2016. godine. Ispočetka je bilo zbog društva, ali vremenom sam ga zavolio i shvatio da je to nešto čime bi se volio baviti u budućnosti. FK Bjelopoljac mi je dao jako dobru podlogu za to. Igrao sam poziciju desnog krila i bio sam jedan od najboljih strijelaca u tadašnjoj ligi. Tu sam proveo tri godine, sve do poziva u Fudbalski klub Velež.”

- Već nekoliko sezona nosite dres Veleža. Da li ste zadovoljni uslovima u klubu i radu u Omladinskoj školi?

“Član omladinskih selekcija Veleža sam od augusta 2019. godine. Ostao sam na poziciji desnog krila. Već 2020. godine, dok sam bio u pionirskoj selekciji, na turniru u Brezi proglašen sam za najboljeg igrača turnira. Što se tiče uslova i rada u Omladinskoj školi nemam nikakvih zamjerki. Naši treneri, kao i svi ostali u školi, nam daju svakim danom sve veću motivaciju za daljnjim radom, trudom i napredovanjem", rekao je Kuko.

- Ove godine ste bili visoko plasirani u Premijer ligi BiH za kadete. Kako ocjenjujete kvalitet lige i da li ima mnogo talenata u istoj?

Kvaliteta lige je svake godine sve bolja. Mislim da svaki pojedinac, odnosno svaki igrač u timu na neki svoj specifičan način doprinosi timu. Svaki igrač je, po mom mišljenju, na svojevrstan način talentovan. Neki su se do sada malo više istakli, neki malo manje, ali siguran sam da će i ostali uspjeti istaći svoje kvalitete na pravi način", pojasnio je naš sugovornik.

- Dočekali ste i poziv u kadetsku reprezentaciju BiH. Opišite nam taj osjećaj i iskustva u državnom dresu te da li se nadate pozivima i u budućnosti?

“Svi težimo da igramo u državnom dresu. Nositi državni dres je zaista privilegija i jako poseban osjećaj. Samo nošenje državnog dresa je zaista velika odgovornost, želja da ispunimo očekivanja. Ja sam, naravno, prije svega ponosan na sebe što se toga tiče. To mi je dalo još veću motivaciju i nadam se pozivima u budućnosti. Želio bih ovom prilikom da se zahvalim na ukazanoj prilici", kazao je ponosno Omar.

- Gdje sebe vidite u budućnosti, imata li nekih želja i planova?!

“Što se tiče nekih mojih planova i želja, ja sebe i dalje vidim u dresu Veleža. Nekako sam emocionalno vezan za taj klub tako da trenutno ne razmišljam o nekim ‘drastičnim’ promjenama, u smislu promjene boje dresa. Naravno da uvijek postoji želja za napredovanjem, ali vjerujem da još uvijek ta mogućnost napredovanja postoji u Veležu", rekao je mladi Kuko.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Red Army neće moći doći na stadion pod Bijeli Brijeg?

MOSTAR

VELEŽ ODBIO SARAJEVO! Hoće li se iko odazvati?

MOSTAR

IZBACILI VELEŽA: Široki Brijeg u 1/2 finalu Kupa BiH!

NOVI KIKS SUDIJA

TUZLA CITY ŽESTOKO OŠTEĆENA: Poništen je čist gol protiv Veleža!

MOSTAR

SPEKTAKL U ČAPLJINI: Velež želi trijumf za play off!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori