KOŠEVO

ODLAZI U MLS: Sarajevo se oprostilo od svog ponajboljeg igrača!

PIDRO ODLAZI U MLS

Fudbalski klub Sarajevo se putem društvenih mreža oprostilo od Selmira Pidre koji napušta klub s Koševa i odlazi u MLS. 

Objavu kluba iz Titove 38b prenosimo u cijelosti:

"Nakon više od osam godina prepunih uspona i padova, lijepih momenata i trofeja, došlo je vrijeme za rastanak sa našim Selmirom Pidrom.

Lijevi bek našeg tima u Sarajevo je stigao još 2014. godine iz bugojanske Iskre, te je jedan od prvih polaznika Akademije FK Sarajevo, koja je formirana te godine. Pidro je prošao kadetsku i juniorsku selekciju Akademije, te je primjer mladića koji je uz klub postepeno rastao i na kraju je došao do mjesta u seniorskom sastavu.

Selmir je nosio dres visočke Bosne u sezoni 2017/2018 kao posuđen igrač FK Sarajevo, nakon čega se vratio na Koševo, a tokom ljeta 2018. godine izborio je mjesto startera. Za Sarajevo je debitovao 19. jula 2018. godine u evropskoj utakmici protiv Banantsa, a ubrzo je, skupa sa saigračima iz generacije Nihadom Mujakićem i Vladanom Kovačevićem ispunio snove navijača o Sarajevu koje igra lijep fudbal i ostvaruje dobre rezultate dajući šansu mladićima koji su ponikli u Akademiji.

Teška povreda ligamenata koljena nažalost ga je spriječila da i u proljetnom dijelu historijske sezone 2018/2019 ostvari dublji trag, ali Pidro je stisnuo zube i vratio se. Ukupno je za Sarajevo odigrao 92 utakmice, a zabilježio je jedan pogodak u Bordo dresu, uz sedam asistencija.

Prvi i jedini put gol je postigao u pobjedi nad Čelikom rezultatom 3:0, 1. decembra 2018. godine.

Igrajući za Sarajevo, Pidro je stekao i status reprezentativca BiH. Za nacionalni tim je debitovao 27. marta prošle godine, u remiju sa Kostarikom rezultatom 0:0.

Drugi put je za reprezentaciju BiH nastupio u decembru prošle godine, u minimalnom porazu od Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 1:0. Sudbina je htjela da, nakon meča protiv SAD-a odigranog 19. decembra, Pidro karijeru i nastavi u tamošnjem prvenstvu.

Novoformirani St. Louis City u Pidri vidi značajan potencijal i nakon dogovora sa našim klubom, odlučili su da Selmir postane njihova prva akvizicija na transfer marketu. Ovaj klub zaigrat će u sezoni 2023 u američkom prvenstvu prvi put u historiji, a u dogovoru oba kluba sa Pidrom procijenjeno je da bi za Selmira najbolje bilo da ostane do kraja sezone na posudbi u Sarajevu.

Ta posudba sada je istekla, pa će Pidro sa dvije titule i dva trofeja Kupa BiH, kao i sa mnoštvom lijepih uspomena i dosta iskustva iza sebe, karijeru nastaviti u St. Louisu" - napisali su iz FK Sarajevo. 

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Trener Sarajeva: Idemo sve pobijediti do kraja

DERBI U MOSTARU

Zrinjski razbijao Sarajevo, pa na kraju spašavali pobjedu!

LOŠE SUĐENJE

Mirza Kazlagić stadion Koševo napustio pod policijskom pratnjom!

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori