SARAJEVO

POSLJEDNJE ZBOGOM: Sahranjen legendarni Ivica Osim!

TUGA SE NADVILA NAD GLAVNOM GRADOM BiH

Na Gradskom groblju Bare u Aleji velikana sahranjen je legendarni Ivica Osim. Osim je preminuo 1. maja u svom domu u Gracu, a danas mu je održana sahrana u njegovom Sarajevu, gradu kojem se uvijek rado vraćao.

Ranije je održana komemoracija u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Mnogi poštivaoci lika i djela Ivice Osima došlo je da se oproste od njega. Bilo je i suza, Švabo je ostavio veliki trag, gdje god je bio i radio. Bio je značajna ličnost u životima mnogih fudbalera bivše Jugoslavije, svog Želje, Partizana...

Na komemoraciji u Narodnom pozorištu govore su održali Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Zvonimir Boban, Nenad Bjeković, Enver Hadžiabdić, Benjamina Karić, Oro Ibrišimović, Željko Komšić i delegacija iz Japana, ambasador Makoto Ito i Jasuhiro Sorimači, tehnički direktor FS Japana.

Osima je na vječni počinak ispratio veliki broj ljudi, članova porodice među kojima su bili njegova vjerna saputnica Asima i sin Amar, te prijatelja, bivših igrača, ali i osoba iz svih javnih sfera interesovanja, politike, kulture, umjetnosti...

Govor na sahrani održao je Osimov veliki prijatelj Ivica Šarić, a potom je Mustafa Čizmić izveo Tifinu pjesmu "Grbavica".

VEZANE VIJESTI

ZABRANIO MUP KS

Navijači Borca ne mogu na Koševo, saopštenjem reagovao i Bordo klub!

GRBAVICA

DERBI PREPUN TENZIJA: Željo do boda s igračem manje!

GRBAVICA

Ovo su sastavi Željezničara i Sarajeva za vječiti derbi

VJEČITI DERBI

DANAS JE NA RASPOREDU 152. VJEČITI DERBI: Željo ili Sarajevo?

VJEČITI DERBI

Ništa od zajedničkog pressa, predstavnici FK Sarajevo otkazali!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori