Druga liga - jug

Knežević: Što se tiče opstanka ne bi trebali biti u problemima!

Razgovarao: DEDIĆ KENAN

Jesenji dio sezone u Drugoj ligi FBiH ekipa HNK Višići završila je posljednja, a na svom kontu imala je mršavih sedam bodova. Na zimskoj pauzi odlučili su angažirati trenera Nikicu Kneževiča, poznatijeg pod nadimkom Pegi kako bi pokušali spasiti sezonu.

Kako sada stvari stoje Višićani su na dobrom putu da ostvare zacrtani cilj, a to je opstanak u Drugoj ligi.

Tim povodom obavili smo razgovor sa šefom stručnog štaba Višića koji nam je na početku razgovora otkrio kako je izgleda početak drugom mandata na klupi ekipe s juga BiH.

"Na nagovor Uprave preuzeo sam ekipu koja nije bila u zavidnoj situaciji mada tu ima sasvim dobar kvalitet igrača, međutim imamo i dosta problema iz prostog razloga što ti momci nisu igrali veći nivou takmičenja. Većina je igrala zonsku ligu gdje su dominirali i pobjeđivali s više razlike. Sada kada se ušlo u Drugu ligu vidilo se da je veći i ozbiljniji rad prije svega te ekipe su puno kvalitetnije. Ima dosta igrača koji su igrali Prvu ligu FBiH a pojedini i Premijer ligu BiH dok je to nama hedikep. Nama fali iskustva jer nemamo igrača koji su igrali čak ni Drugu ligu", kazao o nam je Knežević.

Iako imaju još četiri kola do kraja Višići su pod njegovom palicom već osvojili trinaest bodova u proljetnom dijelu sezone. Naš sugovornik istakao je volju i želju svojih izabranika:

"Zadovoljan sam voljom igrača koji hoće da rade, da napreduju i dosta su napredovali, najviše u taktičkom dijelu na koji najviše i obraćamo pozornost. Veliki problem nam predstavljaju i mlađi igrači jer mi nemamo omladinski pogon što je izvor upravo mladih talenata".

Višići imaju najbolji teren u Drugoj ligi a vjerovatno i jedan od boljih i u većim rangovima takmičenja čime je Knežević posebno zadovoljan.

"Uvjeti u klubu su dosta dobri, teren je i izvrsnom stanju zahvaljujući Upravi koja radi zaista odlično. Uspiju sve 'poklopiti' i financijski te štima sve kako treba", ističe popularni Pegi.

Pitali smo ga za mišljenje o pravilu od tri igrača ispod 21 godine koja moraju početi i završiti meč u pomenutoj ligi kao i kvalitetom mladih igrača u Višićima.

"Po meni je to jako dobro pravilo jer praktično bi ovo trebala biti razvojna liga gdje bi se crpili igrači za veći nivou. Što se tiče nas samih imamo dosta mladih igrača ali sve su to momci 17/18 godina te samo jednog koji ima 21 godinu i to predstavlja hendikep u odnosu na ostale ekipe koje imaju po četiri-pet igrača sa 20/21 godinom, to je ogromna razlika. Ipak, ovi momci koji su tu dosta dobro rade i napreduju iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu", pojasnio je Knežević.

Dotakli smo teme opstanka u ligi i planova za budućnost.

"Što se tiče samnog opstanka mi ne bi trebali biti u problemima jer praktično kada bi slavili nad Kamešnicom mi bi riješili to pitanje. Kada je u pitanju igrački dio, ako budemo ponovo igrali Drugu ligu mi moramo dovesti četiri pojačanja, dva iskusnija i dva mlađa igrača, ali koji imaju za sebe određeno iskustvo".

Za kraj razgovora trener je izdvojio nekoliko utakmica u njegovom mandatu a koje su bile po njegovom guštu.

"Bilo je dosta dobrih utakmica. Prvi meč protiv Čapljine i poraz od Klisa. Nezasluženo smo izgubili, imali smo mnoštvo šansi a gosti su iz jedne postigli pogodak. To se nama dešava često da iz naših grešaka primamo golove. Još bi izdvojio meč protiv Rame na našem terenu koja je mlada i kvalitetna momčad. Svladali smo ih sa 3:1 i sve čestitke momcima", kazao je trener Višićana

VEZANE VIJESTI

VIŠIĆI

Bule: Budućnost je u strategiji, suradnji i ulaganju u infrastrukturu

Druga liga - jug

VIDEO: Majstorski pogodak Ante Pažina

VIŠIĆI

JESENJI PRVACI POLOŽILI ORUŽJE: Višići svladali Čapljinu sa 2:1!

PRIJATELJSKI MEČ

POD REFLEKTORIMA: Kombinirani sastav Čapljine slavio protiv Višića sa 7:3!

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori