U CRNOJ GORI

BHFudbal.ba ga najavljivao kao budućeg Zmaja, a danas je zasjao punim sjajem

AJDIN BRKIĆ

U19 fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je u Podgorici 1:1 u prijateljskoj utakmici protiv odgovarajuće selekcije Crne Gore.

Prva je do vodstva stigla naša selekcija preko Karamana u 40. minuti. Uslijedio je ekspresan odgovor Crne Gore preko Nikolića i do kraja nismo vidjeli golove.

Nismo ih vidjeli ponajviše zahvaljujući sjajnom golmanu Slobode, Ajdinu Brkiću, koji je u nekoliko navrata spasio gol naše selekcije i sačuvao neriješen rezultat.

BHFudbal.ba njegov kvalitet prepoznao je još početkom prošle godine dok je branio u Akademiji FK Sarajevo, kada smo ga najavili kao novu jedinicu Zmajeva i čini se da nimalo nismo pogriješili.

AKADEMIJA FK SARAJEVO I ASMIR BEGOVIĆ RAĐAJU NOVU 'JEDINICU' ZMAJEVA?

Odmah po završetku utakmice u Podgorici, javio se za naš portal i nije mogao sakriti emocije.

"A šta da vam kažem? Presretan sam zbog debija u reprezentaciji. Dugo vremena će trebati da se utisci slegnu", rekao nam je Ajdin i dodao:

"Ostaje žal za primljenim pogotkom, ali kako za sve nas, tako i za mene, ovo je jedno jako veliko i vrijedno iskustvo. Nadam se da je ovo samo početak i da ću i u budućnosti zaslužiti priliku da branim boje svoje domovine."

Podsjetimo, Ajdin je ljetos prešai iz Sarajeva u Slobodu, a na golu juniorske ekipe Tušnja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ove sezone stajao 21 put u 22 kola i na osam utakmica je sačuvao mrežu netaknutom.

Njegova Sloboda nalazi se na četvrtoj poziciji u U19 Premijer ligi naše zemlje, s pet bodova zaostatka za vodećim Sarajevom i Borcem (uz utakmicu manje), odnosno tri za Zrinjskim.

"Plasman na tabeli je mogao biti i bolji, ali zadovoljan sam kako plasmanom tako i svojim partijama. O tituli ne razmišljamo, ali sve je moguće do kraja. Što se mene lično tiče, naravno, uvijek može bolje, ali na svakom treningu dajem 200% od sebe kako bih napredovao i nagrađen sam ovim pozivom u reprezentaciju".

Ne razmišlja mnogo unaprijed.

"Fokus je da se završi ova sezona za Slobodom. Već za dva dana u Tuzlu nam dolazi Široki Brijeg i cilj je pobjeda", rekao nam je za kraj Ajdin Brkić.

VEZANE VIJESTI

SELEKTOR BIH

Savo Milošević brzo zaboravio Ukrajinu, zapjevao u Beogradu!

NORVEŠKA

Izabranici Dubravka Orlovića preokrenuli 0:2 protiv Crne Gore

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

SARAJEVO

GOTOVO JE: VAR od sljedeće sezone u Premijer ligi BiH

ALMATY

Ženska kadetska reprezentacija se plasirala u Ligu A

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori