MOSTAR

'Želimo pokazati da se u Mostaru ove godine igra najljepši fudbal!"

ZAJEDNIČKA PRESS KONFERENCIJA

​​​​​​Održana je zajednička press konferencija ekipa Zrinskog i Veleža u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara uoči gradskog derbija.

Prvu riječ je imao trener Plemića Sergej Jakirović:

"Sigurno svi vole da pobijede. Mi se pripremamo kao i za svaki meč. Zdravstveni bilten je u redu i skoro isti kao u prethodnom periodu. Očekujem dobru posjetu, ovo su dva kluba koji prezentiraju dobar nogomet i nadam se otvorenom derbiju i nadigravanju što je izostalo u prethodna dva derbija. Nadam se dobroj posjeti i nogometu i želimo uveseliti naše navijače pobjedom", kazao je Jakirović te dodao:

"Očekujem dobar meč, a sada ako ćemo gledati tabelu nema smisla, gradski derbi je uvijek utakmicama s tenzijama i emocijama. Ne gledamo mi tako, mi svaki meč igramo isto i pristupamo isto bez obzira što je cilj već ostvaren", dodao je trener Zrinjskog.

Potom se medijima obratio trener Veleža Feđa Dudić:

"Nas čeka situacija 19. maja gdje ćemo se boriti za taj drugi trofej i ako Bog da da ga donesemo u isti grad. Što se tiče same utakmice mislim da od ovoh derbija svih ovaj bi trebao biti najgledljiviji za oko jer rezultatski nije toliko važan. Ipak, u ovakvim mečevima ne možeš reći da rezultat nije toliko važan što je kolega pokazao u prethodnim kolima gdje je odmarao ekipu i želio je da svi budu spremni za nas. Za nas je ovo jedna jako dobra provjera i vidjet ćemo šta možemo očekivati 19-tog. Ako protiv Zrinjskog možeš igrati dobro i ravnopravno u šta ja ne sumnjam onda sigurno smo spremni i za ono što nas čeka nakon ove utakmice", rekao je Dudić pa nastavio:

"Što se tiče našeg kadra sigurno neće biti Haskića za kojeg se nadamo da ćemo ga osposobiti za Kup. Radovac je lakše povrijeđen i vidjet ćemo na današnjem treningu šta će biti s njim. Drago mi je da će prvi put u mom mandatu za tri godine ovdje biti i naši navijači Pod Bijelim brijegom. Kao i kolega želim da sve protekne u fer i korektom nadmetanju i da nakon meča pričamo o dobrim potezima i da pokažemo javnosti da se ove godine u Mostaru igra najljepši fudbal" - kazao je Dudić. 

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

VELEŽ ODBIO SARAJEVO! Hoće li se iko odazvati?

MOSTAR

Zrinjski slavio protiv Želje i gurnuo ih ka dnu!

MOSTAR

IZBACILI VELEŽA: Široki Brijeg u 1/2 finalu Kupa BiH!

ZRINJSKI SIGURAN

ZRINJSKI U POLUFINALU: Plemići bolji od Jedinstva iz Bihaća!

KUP

Sarajevo i Borac na Koševu, Zrinjski ovjerava prolaz

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori