ETIHAD

FUDBALSKA PERVERZIJA NA ETIHADU: City slavio nad Realom!

SJAJAN MEČ NA ETIHADU

Igrači Manchester Cityja pobijedili su Real Madrid 4:3 na Etihadu u uzbudljivoj, sadržajnoj i dramatičnoj prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Pred uzvrat je sve otvoreno i odluka o finalistu bit će poznata nakon madridskog ogleda koji je zakazan za 4. maja. 

Utakmica je počela savršeno za Manchester City jer od druge minute domaćin je vodio. Mahrez se prošetao kraj nekoliko igrača Reala te je savršeno ubacio loptu pred suparnička vrata. Tamo je kraj Carvajala glavom loptu lijepo zahvatio De Bruyne i pogodio za 1-0.

Vrlo brzo nakon toga, u 11. minuti, već je bilo 2-0. Foden i De Bruyne su kombinirali, a ubačenu loptu je primio Gabriel Jesus koji je izvrtio Alabu i zabio za 2-0.

No, očigledno je bilo kako Real sve bolje stoji na terenu i iz prve prave opasnosti gosti su smanjili, a tada, u 33. minuti, opet je Karim Benzema dokazao koliko mu malo treba za pogodak. Mendy je ubacio, a Benzema je iz poluvoleja zahvatio loptu i smjestio je uz vratnicu. Bio je to njegov trinaesti pogodak ove sezone u Ligi prvaka.

U ludom ritmu je završeno prvo poluvrijeme, s brojnim šansama na obje strane, a još je bombastičnije bilo u drugom poluvremenu. Odmah na startu Mahrez je, u situaciji jedan na jedan malo iskosa, pogodio vratnicu, a nakon odbijene lopte Foden nije uspio zabiti za 3-1.

No, bio je Foden smiren u 53. minuti kada je izazvao novu erupciju na stadionu, ali samo dvije minute kasnije spustio je Real opet minus na jedan pogodak. Cityjevu visoko postavljenu obranu probio je Vinicius Junior koji se sjurio sve do suparničkog gola i smanjio na 2-3.

Smirila se potom igra, ali sve je to bio samo smiraj za novi završni udar na obje strane. Opet je prvi nasrnuo Manchester City, a u 74. minuti je, nakon puštene prednosti, Bernardo Silva plasirao loptu za 4-2. Novu je šansu potom propustio Mahrez, a u 82. minuti dogodilo se novo smanjenje.

Nesretno je lopta u domaćem šesnaestercu pogodila Laportea u ruku, a Benzema je, kako bi se upotpunila ova sjajna utakmica, 'panenkom' s bijele tačke pogodio za smanjenje na 3-4.

VEZANE VIJESTI

UGLJEVIK

ŠOK U UGLJEVIKU: Tuzla City poražena od Zvijezde 09!

PARIZ

Dodik gledao spektakl u Ligi prvaka

WWIN LIGA BIH

SARAJEVO PROTUTNJALO TUŠNJEM: Hat-trick Čatakovića!

TUŠANJ

Brutalan odgovor iz Tuzle na poziv Ismira Mirvića!

NYON

Izvučeni parovi četvrtfinala Lige prvaka

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori