INTERVJU

Tarik Škaljić: Cilj mi je braniti za reprezentaciju BiH

TALENTIRANI GOLMAN IZ BUŽIMA

Tarik Škaljić je mladi golman iz Bužima, koji je rođen 10.02.2002. godine. Svoje prve korake je napravio u NK Vitez iz Bužima.

- Fudbal sam počeo trenirati u rodnom Bužimu, a nakon toga sam se preselio u Sarajevo gdje sam krenuo da treniram u FK Igman Ilidža. Tu sam branio jednu sezonu, nakon čega sam se vratio u Krajinu, tačnije u GNK BRATSTVO 1918 iz Bosanske Krupe, govori na početku razgovora Tarik Škaljić.

- U Bratstvu sam zadovoljan sa radom kluba jer preferiraju mlade igrače i ulažu u njih kako bi napredovali. Na meni je da dajem sve od sebe, a rezultati će doći. Bitno mi je samo da me povrede zaobiđu. Vjerujem da ćemo do kraja sezone ostvariti naš cilj, a to je plasman u viši rang.

Cilj reprezentacija BiH.

- Želim da se pokažem u Bratstvu, nakon čega želim otići u jače lige i klubove. Bratstvo mi je velika odskočna daska. Moj cilj je da jednog dana obučem dres reprezentacije BiH. To je san za koji živim.

Roditelji najveća podrška u karijeri.

- Moja najveća podrška u karijeri su moji roditelji. Oni su mi najveći oslonac i motiv za rad. Ja sam svjestan da bez rada nema napretka. Moraš sve uložiti u sebe, da bi uspio. 

Najdraža utakmica u karijeri?

- Moja najdraža utakmica u karijeri je protiv FK Željezničar, kada smo na Grbavici igrali prijateljsku utakmicu povodom 50 godina NK Vitez Bužim. Ta će mi utakmica uvijek ostati u sjećanju. Velika je čast bilo igrati protiv Želje.

VEZANE VIJESTI

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori