ZENICA

Mlade nogometašice BiH osvojile U-16 UEFA razvojni turnir

BRAVO BH. DAME

Ženska U-16 reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je u Trening centru NSBiH u Zenici u okviru 3. kola UEFA razvojnog turnira selekciju Slovenije rezultatom 3:0 (2:0), čime je ostvarila i treću pobjedu te bez ijednog primljenog gola osvojila prvo mjesto.

U duelu do ovog kola neporaženih ekipa, strijelci za tim bh. selektora Ilije Lucića bile su Ajla Građan (16.), Ajda Zajc (autogol, 24.) te Ivona Radošević (74.). BiH je u prva dva kola porazila Sjevernu Makedoniju (2:0) i Farska Ostrva (1:0).

-Možemo biti zadovoljni prikazanim na ovom turniru i zasluženo smo osvojili prvo mjesto. Ova generacija je pokazala da je talentirana. Igračice su tokom čitavog turnira bile na nivou i ozbiljno su pristupale svojim obavezama. Naravno, pred nama je još dosta posla da pripremimo ovu ekipu za naredne kvalifikacije- kazao je nakon današnje utakmice za oficijelnu stranicu NSBiH bh. selektor Lucić.

U drugom susretu današnjeg programa, Sjeverna Makedonija i Farska Ostrva odigrale su neriješeno 3:3 u Doboju kod Kaknja, a nakon izvođenja penala pobjeda je pripala Farskim Ostrvima. Po pravilima UEFA razvojnih turnira, Faranke su za ovu pobjedu osvojile dva boda. Konačni poredak: BiH 9, Slovenija 6, Farska Ostrva 2 i Sjeverna Makedonija 1 bod.

VEZANE VIJESTI

ZMAJICE

Seniorska reprezentacija BiH visokim rezultatom poražena od Danske

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori