BIHAĆ

U16 reprezentacija BiH remizirala sa Slovenijom u Bihaću

FOTO: USKSPORT.BA

U  Bihaću je jučer odigran prvi prijateljski susret reprezentacija Bosne i Hercegovine i Slovenije u kategoriji U-16, a vrijeme je bilo idealno za igru.

Ipak susret je završen bez golova iako su selekcije Slovenije i BiH pokazale kvalitetan i dopadljiv nogomet mreže golmana Štiftara i Mehića ostale su netaknute. Imajući u vidu da se reprezentacija BiH sa novim igračima u kategoriji U-16 prvi put susrela sa Slovenijom i inače nakon samo jednog odrađenog treninga, selektor Nermin Šabić je zadovoljan sa disciplinom naših reprezentativaca, a istako je da će selekcija u budućnosti iz utakmice u utakmicu pružati zasigurno mnogo bolje partije, odnosno kvalitetnije i preciznije.

Svakako da moramo biti zadovoljni sa ovim rezultatom naših mladih snaga ali moramo pomenuti i odličnu igru Slovenije, koja je u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetila našoj reprezentaciji. Moramo također istaknuti golmana naše reprezentacije Farisa Mehića, koji je u par navrata spasio našu mrežu odličnim odbranama, a svojom smirenošću i dobrim potezima zasigurno ulijeva snagu čitavom timu.

Naredna prijateljska utakmice je na rasporedu već sutra (četvrtak 07.04.2022.godine) sa početkom u 11:00h, a reprezentacije BiH i Slovenije igraju u V.Kladuši.

U nastavku možete pogledati video prilog intoniranja himne Slovenije i BiH, te izjave selektora Slovenije i BiH, kao i izjavu jednog od najboljih pojedinaca u redovima BiH, Farisa Babića.

BiH – SLOVENIJA 0:0

BiH: Faris Mehić, Haris Jogunović, Dženan Šabić, Filip Taraba (C), Nidal Čelik, Bego Kurjaković, Omar Kuko (58′ Dani Hasanić), Faris Babić (58′ Dženan Maličević), Harun Dudić (40′ Marko Begić), Adrijan Rizvić (75′ Roko Šilić), Kerim Hujić (75′ Alia Jahić). SELEKTOR: Nermin Šabić

SLOVENIJA: Tilen-Gašper Štiftar, Haris Kahvedžić, Lovro Golič (C), Relja Obrić, Jaša Jelen, Marcel Petrov (41′ Žan Kovačević), Gal Kranjčič (67′ Ivano Čančar), Luka Topalović (67′ Luka Žavbi), Nino Kutoš (58′ Nikolaj Mihelič), Jan Krajnc(41′ Aldin Jakupovič), Mark Tomšič. SELEKTOR: Mišo Brečko

VEZANE VIJESTI

SLOVENIJA

NOVI PORAZ: Mladi Zmajevi izgubili od Slovenije!

U21 BIH

Mladi Zmajevi danas putuju za Sloveniju

U21 BIH

Admir Bristrić: Idemo u Sloveniju po važne bodove!

ZLATIBOR

Treći trijumf Sarajeva na pripremema u Sloveniji

CAZIN

Rukometna reprezentacija BiH izborila plasman na Evropsko prvenstvo!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori