1/4 FINALE

Manchester City nosi gol prednosti na uzvrat kod Atletica!

OCEKUJE NAS ZANIMLJIV UZVRAT

Manchester City bio je bolji i poduzetniji, ali na uzvrat u Madrid nosi prednost od samo jednog pogotka. Šime Vrsaljko i društvo dobro su se branili, ali u Madridu će oni biti ti koji će morati juriti pobjedu.

U prvih 45 minuta nismo vidjeli većih prilika na susretu. Premda je City dominirao, a Atletico zaboravio da uopće postoji suparnički gol, domaći nisu uspjeli stvoriti pravu šansu. Tek nekoliko poluprilika, ali činjenica da City nije uputio niti šuta u okvir gola govori o karakteru tih prilika.

 

U nastavku susreta vidjeli smo puno više prilika. Posebno inspiriran bio je Kevin De Bruyne koji je u 56. minuti uputio dobar udarac, ali Jan Oblak bio je na mjestu. Nešto kasnije, na skoku je dobro reagirao Aymeric Laporte, ali rezultat se ponovno nije promijenio.

Pep Guardiola pokušao je prodrmati ekipu izmjenama i očigledno uspio u tome. U 70. minuti City je konačno poveo. U glavnoj ulozi bio je De Bruyne koji je sjajno primio loptu te iz velike blizine lakoćom matirao Oblaka.

City je ostvario primarni cilj, nije primio gol i upisao pobjedu, ali teško da će Guardiola biti oduševljen što Atletico još uvijek ima aktivni rezultat. Na samom kraju susreta malo je zaiskrilo, sudac je podijelio nekoliko žutih kartona, ali susret je ipak završio bez većih problema.

VEZANE VIJESTI

2011 GODINE

Na današnji dan prije 13 godina Džeko potpisao za Manchester City!

DERBI MANCHESTERA

KAKVA ČAST: Manchester City pokazao koliko cijeni Džeku!

SUPERKUP

Manchester City nakon penala osvojio UEFA-in Superkup!

TURSKA

ŠTETA ZBOG DŽEKE: Manchester City osvojio Ligu prvaka!

LIGA PRVAKA

ODLUKA PADA NA ETIHADU: Real Madrid remizirao sa Man. Cityjem!

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori