KUP BIH

Halid Šabanović: Kvalitetnija smo ekipa i to moramo opravdati

PRED UTAKMICU SA IGMANOM

Najmasovnije nogometno takmičenje u Bosni i Hercegovini ulazi u samu završnicu i prve utakmice polufinala Kupa BiH na rasporedu su u srijedu, 6. aprila.

Nakon što je u čevrtfinalu eliminisao Tuzla City, Fudbalski klub Sarajevo na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase, u srijedu u 16:00 sati ulazi u polufinalni duel protiv ekipe FK Igman Konjic. Bordo tim napada krunu i izlazak u Europu, a utakmica ima poseban značaj jer se igra na Dan grada Sarajeva.

U dvomeču protiv Igmana Sarajevo će izaći kao pobjednik, vjeruje defanzivac Halid Šabanović kojem je dobro poznat osjećaj slavlja duple krune iz sezone 2018/2019.

„Kvalitetnija smo ekipa i to moramo opravdati na terenu. Uvijek idemo na pobjedu, a u ovoj utakmici nam je to posebno važno. Igman nema šta izgubiti, oni će doći motivisani i željni dokazivanja. Mi ćemo ići s maksimalnim zalaganjem, srce na teren do pobjede protiv Igmana, a onda i do titule Kupa BiH.  Čast mi je što sam bio dio šampionske ekipe koja je prvi put u historiji osvojila duplu krunu. Ušli smo u historiju kluba i to mi je jedna od dražih utakmica u dresu FK Sarajevo. Još veća mi je draž to što smo u finalu pobijedili Široki Brijeg“ kaže Šabanović i poziva navijače na Koševo:

„Imamo najbolje navijače u državi i njihova podrška na svakoj utakmici nam znači mnogo. Od najmlađih, najvatrenijih do najstarijih oni jesu naš 12. igrač. Zato pozivam sve naše navijače da nas podrže i da zajedno ostvarujemo dobre rezultate i na pravi način čestitamo rođendan najljepšem gradu na svijetu“, poziva Šabanović.

U drugom polufinalnom meču sastaju se FK Velež -Tuzla City, a nakon utakmica revanša 20.aprila dvije najbolje ekipe odmjerit će svoje snage u finalnom meču 19. maja.

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA BIH

Novi problemi za FK Sarajevo: Bitni fudbaleri propuštaju Tuzlu City!

KOŠEVO

Bordo miljenik ponovo na Koševu!

TUŠANJ

Brutalan odgovor iz Tuzle na poziv Ismira Mirvića!

SARAJEVO

Mirvić napravio novi korak - Zakazan je sastanak, pozvani svi klubovi iz WWin lige BiH!

KUP BIH

Rožman kratak: S kime da igramo? S kime da se borimo?

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori