BARAŽ

Ovo su reprezentacije koje su izborile finale baraža za SP

S. MAKEDONIJA NAPRAVILA IZNENAĐENJE

Vels, Portugal i Sjeverna Makedonija su izborili finale baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje će se krajem ove godine održati u Kataru.

Umjesto planiranih šest utakmica, večeras su odigrane četiri, nakon što je Rusija izbačena iz takmičenja zbog rata protiv Ukrajine, tako da je njen planirani rival Poljska već u finalu. Večeras nije odigran ni meč Škotske i Ukrajine, koji je odgođen također zbog rata. Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) će naknadno donijeti odluku o novom terminu odigravanja utakmice.

Fudbaleri Portugala su u polufinalu u Portu savladali selekciju Turkiye sa 3:1. Portugal će u finalu igrati protiv Sjeverne Makedonije koja je u Palermu senzacionalno savladala favorizovanog evropskog šampiona Italiju rezultatom 1:0, i to golom Aleksandra Trajkovskog u sudijskoj nadoknadi utakmice. Susret finala igraće se 29. marta u Portugalu.

Selekcija Velsa je u Cardiffu savladala Austriju rezultatom 2:1, pa će u finalu baraža igrati protiv boljeg iz duela Škotske i Ukrajine.

Reprezentacije Švedske savladala je Češku sa 1:0 u polufinalu u Solni. Pobjednik ovog duela će u finalu igrati protiv reprezentacije Poljske.

Evropa je ranije dala deset učesnika Svjetskog prvenstva u Kataru nakon što su kroz kvalifikacione grupe direktan plasman na takmičenje izborili: Njemačka, Danska, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španija, Srbija, Engleska, Švicarska i Nizozemska.

U polufinalu baraža igrala se jedna utakmica, a finalni mečevi su zakazani za 29. mart.

Svjetsko prvenstvo 2022. godine će biti 22. po redu, a održat će se u Kataru od 21. novembra do 18. decembra.

VEZANE VIJESTI

BARAŽ

Mogu li Zmajevi iz petog pokušaja "preskočiti" baraž?

BARAŽ

Poznato na kojem stadionu igramo polufinale i finale baraža!

LIVE PRIJENOS

Pratite LIVE/UŽIVO koga će Zmajevi dobiti u baražu za EURO 2024!

BARAŽ

Kompjuter izračunao: Bosni i Hercegovini male šanse za EURO!

NJEMAČKI MEDIJI

Njemački portal o bh. reprezentaciji: Nakon Brazila ništa nije ostalo!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori