LIVE PRIJENOS

Gledajte UŽIVO žrijeb 1/4 finala i 1/2 finala Lige prvaka i Europske lige

ŽRIJEB LIGE PRVAKA I EUROPSKE LIGE

U sjedištu Europske nogometne federacije (UEFA) u Nyonu danas će biti ždrijebani parovi četvrtfinala i polufinala Lige prvaka i Europske lige. 

GLEDAJTE UŽIVO ŽRIJEB!

Prvo će biti održan ždrijeb Lige prvaka koji počinje točno u podne. Četvrtfinale elitnog natjecanja izborila su po tri kluba iz Engleske i Španije te po jedan iz Njemačke i Portugala. 

U bubnju su tako Liverpool, Manchester City, Chelsea, Atletico Madrid, Real Madrid, Villarreal, Bayern i Benfica. Ždrijeb je otvoren, nema nositelja ni "zaštićenih" parova što znači da bilo koja momčad može igrati protiv bilo koje druge momčadi.

Osim četvrtfinalnih parova, bit će ždrijebani i parovi polufinala te formalni domaćin finala koje će se igrati 28. maja na pariškom Stade de Franceu.

Termini četvrtfinala su 5. i 6. aprila (prvi susreti) te 12. i 13. aprila (uzvratni susreti). Polufinala su na rasporedu 26. i 27. aprila te 3. i 4. maja.

Nakon ždrijeba Lige prvaka, od 13.30 uslijedit će ždrijeb četvrtfinala i polufinala Europske lige.

Među osam najboljih ekipa u Europskoj ligi su dvije njemačke, Eintracht i Leipzig, a po jednog predstavnika u četvrtfinalu imat će Italija (Atalanta), Španija (Barcelona), Portugal (Braga), Francuska (Lyon), Škotska (Rangers) te Engleska (West Ham).

Kao i kod Lige prvaka, i ždrijeb Europske lige je otvoren, pa tako svaki klub može igrati protiv bilo kojeg drugog u ždrijebu.

Četvrfinala se igraju 7. i 14. aprila polufinala 28. aprila i 5. maja, a pobjednika Europske lige dobit ćemo nakon finalnog dvoboja na stadionu Ramón Sánchez-Pizjuán u Sevilli 18. maja.

VEZANE VIJESTI

PARIZ

Dodik gledao spektakl u Ligi prvaka

LIVE

Gledajte UŽIVO/LIVE utakmicu baraža BiH - Ukrajina

NYON

Izvučeni parovi četvrtfinala Lige prvaka

NJEMAČKA

UEFA DONIJELA ODLUKU: Peljto donio pravu odluku!

ŠPANIJA

Pilav delegiran za utakmicu Barcelona – Napoli!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori