GABELA

ADNAN BOBIĆ - najveći adut GOŠK-a u borbi za Premijer ligu BiH!

RAZGOVARAO: KENAN DEDIĆ

Nekadašnji golman Veleža, Igmana, Željezničara i Slobode u svojoj 35-godini skrasio se u GOŠK-u iz Gabele. Riječ je o iskusnom čuvaru mreže Adnanu Bobiću koji predstavlja ponajboljeg pojedinaca Gabeljana i velikog aduta u borbi za ulazak u Premijer ligi BiH.

Njegovo iskustvo i znanje garant su gabelskim 'Lavovima' i onda kada obrana ne odradi svoj dio posla da im mrežu čuva najbolji golman Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Na početku razgovora zanimalo nas je kako je došlo do suradnje s GOŠK-om?

"Do saradnje je došlo tako što me prvo kontaktirao moj bivši šef Velibor Pudar i rekao mi da prave ekipu da se bore za Premijer ligu BiH. Pošto tada još nisam znao šta će biti s mojim statusom u Veležu nisam odmah rekao 'hoću' već sam sačekao malo, na kraju kad smo se razišli ja i Velež, najrealnija opcija je bio GOŠK, jer mi se nije išlo daleko od kuće zbog porodice. Poslije me je kontaktirao predsjednik Lujo Ilić i s njim sam se u roku 5 minuta dogovorio", pojasnio je Bobić.

Važite za najboljeg golmana Prve lige Federacije BiH. Kao igrač s ogromnim iskustvom uporedite nam ligu u kojoj sada igrate i Premijer ligu BiH?

"Hvala vam što mislite da sam trenutno najbolji golman u PL FBiH. Što se tiče poređenje dvije pomenute lige vjerujte mi da je razlika ogromna u svakom smislu", jasan je bio čuvar mreže Gabeljana.

Bili ste dugogodišnji član mostarskog Veleža. Pratite li i dalje njihove igre i mogu li Rođeni za stoti rođendan osvojiti Kup BiH?

"Naravno da pratim, i ako nisam više član Veleža ostao sam navijač. Mislim da Rođeni mogu do trofeja u Kupu BiH i ja im to od srca želim", odgovorio je Bobić ne skrivajući svoje emocije prema Mostarcima.

Vratimo se GOŠK-u, kažite nam da li ste zadovoljni uslovima u Gabeli te mogu li Lavovi izboriti plasman u elitni rang domaćeg fudbala?

"Prezadovoljan sam što se svega tiče u Gabeli, prihvatili su me kao da sam tu već dugi niz godina. Sad da obećavam nešto neću, ali idemo iz utakmice u utakmicu i nadam se da ćemo na kraju da ostvarimo naš zacrtani cilj. Jeste, slijedi nam derbi sa našim prvim pratiocem, biće veoma teška utakmica, ali pred nama je dovoljno dana do te utakmice da se dobro spremimo i fizički i psihički i da gore ostvarimo povoljan rezultat po nas", kazao je Adnan.

Možete li kao iskusan čuvar mreže izdvojiti nekoliko mladih golmana u BiH koje u budućnosti vidite da će ostvariti zavidnu karijeru?

"Ima ih nekoliko, to su golman Sarajeva Dizdarević, golman Tuzla Cityja Brajlović i golman Borca Ćetković, mladi su i svoj posao obavljaju odlično u klubovima i mislim da je pred njima svijetla budućnost", otkrio nam je Bobić.

Želimo čuti vaš stručni komentar, iako je nezahvalno ocjenjivati svoje kolege, ali koga vidite kao jedinicu "A" fudbalske reprezentacije BiH u Ligi nacija i novom ciklusu kvalifikacija?

"Jeste nezahvalno ali volio bi vidjeti bivšeg golmana Sarajeva Vladana Kovačevića kao jedinicu jer stvarno brani u odličnoj formi u Poljskoj, ali ipak mislim da će to biti Ibrahim Šehić", predviđa Bobić.

Na kraju možete li poslati poruku svim mladim golmanima ujedno i savjet za sve one koji žele ostvariti uspješnu karijeru na ovoj nimalo zahvalnoj poziciji na terenu?

"Prvo i najvažnije je da vole svoj posao, a onda da slušaju savjete svojih trenere, da budu uporni i istrajni u svom radu", kratak i jasan je bio Adnan Bobić. 

Ukoliko GOŠK ostvari svoj cilj i plasira se u najveći rang bh. fudbala veliku zahvalnost moraju odati upravo našem sugovorniku koji je i u dosadašnjem dijelu lige nebrojeno puta spašavao "Lavove" i ulijevao neophodnu sigurnost svojoj ekipi. 

VEZANE VIJESTI

UGLJEVIK

VELIKA TRI BODA: GOŠK slavio protiv Zvijezde!

GABELA

Bivši trener Željezničara preuzeo GOŠK

GABELA

KRAJ PRIČE: GOŠK ostao bez trenera

1/8 FINALA

Zrinjski sa pola gasa izbacio Slaviju; GOŠK ispao od Jedinstva

MOSTAR

Danas su na rasporedu tri meča Kupa Bosne i Hercegovine

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori