INTERVJU

Halilhodžić: Neshvatljivo je da BiH ne može igrati u B. Luci ili Mostaru

NAJBOLJI BH. TRENER

Proslavljeni trenerski stručnjak i aktuelni selektor nogometne reprezentacije Maroka Vahid Halilhodžić, po završetku Afričkog kupa nacija, nakratko je boravio u našim krajevima i dao ekskluzivni intervju za Federalnu televiziju.

Selekcija koju Halilhodžić predvodi oprostila se od Afričkog kupa u četvtfinalu, nakon što ih je savladao Egipat.

"Razočarani smo. Imali smo volju, želju, pripremali smo se da idemo do kraja. Egipat nas je eliminisao zahvaljujući Salahu koji je jedan od najboljih nogometaša svijeta. Sad se okrećemo kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Imamo u martu baražnu utakmicu sa Kongom i očekujem da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo a moja je velika želja da i četvrtu ekipu odvedem na Svjetsko prvenstvo."

Bez obzira na činjenicu što je u 25 utakmica pod njegovom komandom Maroko doživio samo dva poraza, javnost u ovoj zemlji je sa skepsom primila odluku da na prvenstvo u Kamerunu ne vodi glavnu zvijezdu Hakima Ziyecha. Svoj potez popularni Vaha objašnjava ovako: "Reprezentacija je iznad svakog igrača. Ako ne poštuješ kodeks ponašanja, ako ne prihvataš da igraš utakmicu, ako glumiš neke povrede, nećeš da radiš...to je za mene ispod časti jer je ta selekcija nacionalni ponos."

Za reprezentaciju BiH kaže da, nažalost, nema dovoljno emocijalnog naboja. Ne može, kaže, prihvatiti da reprezentacija BiH ne može igrati u Banjaluci ili Mostaru.

"Džeka će biti. Bio je Vaha, Duško. bio je Musemić, Bukal, biće još Džeka, možda i boljih. Talenta će ovdje uvijek biti. Problem je ujediniti sve ove oko reprezentacije. Napraviti dobro okruženje iz kojeg će se onda praviti dobri rezultati."

Izuzetno ponosan je bio na svoj Velež koji je prošle godine, nakon 33 godine, ponovo uspješno igrao evropske utakmice. Krajem juna, mostarski klub slavi 100 godina postojanja.

"Opstati 100 godina, cijeli jedan vijek služiti društvu, ujediniti sve narode da se raduju uspjesima kluba, pripadati tom klubu...to je jedna velika čast i privilegija. Vjerujem da sam svojim nastupima dao određeni doprinos uspjesima kluba. To je dio mene. To je dio moje prošlosti i budućnosti. Od one nedjelje kada sam po blatnjavom terenu debitovao pa sve do danas, ta ideja, odanost i privrženost klubu nikada me nije napustila", kazao je Halilhodžić u intervjuu za FTV-ov magazin Sport.

CIJELI INTERVJU MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

VEZANE VIJESTI

INTERVJU

Evo šta je Vahid Halilhodžić rekao nakon poraza BiH od Ukrajine!

BH. STRUČNJAK

Halilhodžić je jedan od najtraženijih trenera, otkrio koliko ima ponuda!

NESUĐENI SELEKTOR

Vaha se ponovo oglasio o preuzimanje reprezentacije i kafe sa Vicom!

JABLANICA

Halilhodžić: BiH? Kakva država, takva reprezentacija

HAJDUK BEZ TRENERA

Vahid Halilhodžić otkrio da li preuzima Hajduk!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori