PARTIZAN

Pogledajte golčinu za historijski uspjeh srpskog fudbala! (VIDEO)

GOL DOBIO SRBIJI DVA KLUBA U LIGI PRVAKA

Partizan je pobjedom kod praške Sparte (1:0) u prvoj utakmici play-offa za eliminacijsku fazu Konferencijske lige ostvario historijski uspjeh za srpski nogomet.

Srbija je sada 11. na UEFA-inoj tablici koeficijenata. Bodovima koje je tamo dobila zahvaljujući ovoj pobjedi definitivno je pretekla Ukrajinu.

Ta država ove sezone više nema klubova u euro-kupovima te će Srbija od sezone 2023./2024. imati dva predstavnika u Ligi prvaka. Srbija može i bitno poboljšati bodovni saldo i plasman na tablici jer ima dva kluba ove sezone u Europi. Partizan je spomenutom pobjedom ostvario veliku prednost u borbi za nokaut fazu KL-a, a Crvena zvezda je u eliminacijskoj fazi Europa lige. 

Klub koji iduću sezonu, 2023./2024. završi kao prvak Superlige Srbije ići će izravno u grupnu fazu Lige prvaka, a drugoplasirani u drugo pretkolo LP-a. To nije sve što je Srbija ostvarila ovom pobjedom Partizana. U ljeto iduće godine čak će tri njena kluba igrati kvalifikacije za Europa ligu.

Trećeplasirani u prvenstvu ili osvajač srpskog kupa igrat će play-off EL-a, što znači da mu je zajamčena najmanje grupna faza Konfederacijske lige. Postoji samo jedna, ali tek teoretska šansa da Srbija izgubi sve ovo: ako belgijski Gent dođe do finala Konferencijske lige i to tako da u polufinalu ostvari jednu pobjedu. 

Srbiju je do ostvarenja snova doveo Nizozemac. Krilni napadač Partizana Queensy Menig je u 78. minuti idealno iskoristio sjajno proigravanje Saše Zdjelara. Menig je izbjegao ofsajd-zamku, primijetio da je golman domaćih ispred gola te savršeno izveo lob za veliku pobjedu ne samo Partizana nego i srpskog nogometa. 

VEZANE VIJESTI

SANIČANIN PRAVI TRANSFER

Siniša Saničanin napušta Partizan, karijeru nastavlja u Turskoj!?

BEOGRAD

Trener Partizana: Moji igrači nemaju da kupe mlijeko djetetu

KOŠARKA

Odlična partija Muse u važnoj pobjedi Reala u Beogradu!

BEOGRAD

Pirić i Miličević sa AEK-om izbacili Partizan iz Europske lige!

BEOGRAD

U Beogradu upriličen iftar za fudbalere Zvezde i Partizana

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori