TRANSFER

ZVANIČNO: Sarajevo dovelo veliko pojačanje u vrhu napada!

HAMZA ČATAKOVIĆ STIGAO

Fudbalski klub Sarajevo sa zadovoljstvom potvrđuje potpisivanje dvoipogodišnjeg ugovora s napadačem, Hamzom Čatakovićem.

Čataković je nekadašnji junior Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, koji je u proteklih sedam godina ostvario zapažene rezultate u Slovačkoj, gdje je nastupao za Trenčin. U dresu pomenutog kluba odigrao je 127 utakmica, postigao 49 golova te 18 uspješnih asistencija. U Sarajevo stiže nakon polusezone u timu CSKA iz Sofije, gdje je sakupio dvanaest nastupa.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo predstaviti našim navijačima povratak našeg akademca Hamze Čatakovića u FK Sarajevo. S njim dobijamo još jednu kvalitetnu opciju u napadu, koja će unaprijediti naš tim. On je ljevak koji može pokriti više pozicija i pružiti našoj ekipi više mogućnosti. Ne samo da se uklapa u željeni napadački stil igre, nego njegove kvalitete mogu biti presudne u ostvarivanju naših sportskih ciljeva“, istakao je Ivan Kepčija, savjetnik Kluba.

U proteklom periodu postojala je želja za povratkom u Sarajevo. Drago mi je što je sada uspjelo. Sretan sam što sam ponovo tu. Želim dati svoj doprinos u uspješnim rezultatima kluba u narednim godinama i jedva čekam da istrčim pred koševsku publiku. Kada sam debitirao prije nekoliko godina kao junior kluba, nevjerojatan je bio osjećaj, kojeg uvijek nosim sa sobom“, poručio je Čataković.

Novi napadač Fudbalskog kluba Sarajevo danas je obavio ljekarske preglede i potpisao ugovor, a već sutra se priključuje prvom timu na pripremama u Antaliji.

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA BIH

Novi problemi za FK Sarajevo: Bitni fudbaleri propuštaju Tuzlu City!

KOŠEVO

Bordo miljenik ponovo na Koševu!

TUŠANJ

Brutalan odgovor iz Tuzle na poziv Ismira Mirvića!

SARAJEVO

Mirvić napravio novi korak - Zakazan je sastanak, pozvani svi klubovi iz WWin lige BiH!

KUP BIH

Rožman kratak: S kime da igramo? S kime da se borimo?

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori