FUTSAL

Futsal Zmajevi porazom završili nastup na Evropskom prvenstvu

PORAŽENI OD AZERBEJDŽANA

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Amsterdamu od Azerbejdžana sa 4:2 u trećem susretu EURA 2022.

Iako je bh. tim bio konkretniji na početku i imao više pokušaja, Azerbejdžanci su do prednosti došli u 7' odličnim šutem Bolinhe sa distance. Prije toga Bilal Jelić je imao tri dobra pokušaja, Marijo Aladžić jedan, a Josip Bošković dva od kojih je jedan završio na stativi golmana Rovshana Huseynlia. Na 2:0 povisio je Eduardo u 11'.

Dallo u 12' pravi prekršaj u šestercu nad Aladžićem i dosuđen je penal za bh. tim koji je u gol pretvorio kapiten Anel Radmilović. Do kraja prvog poluvremena oba tima su imala nekoliko pokušaja sa distance, ali se rezultat više nije mijenjao.

U nastavku nakon prvih deset minuta nije bilo golova iako su obje ekipe imale svoje šanse. Igrač Azerbejdžana Felipinho zbog prekršaja dobija drugi žuti karton u 31', te je bh. tim naredne dvije minute imao igrača više u polju. Iskoristili su izabranici Ive Kreze brojčanu prednost, te je Nermin Kahvedžić u 32' izjednačio rezultat na 2:2. Ipak, radost nije dugo trajala jer je već u 33' Rafael Vilela pogodio za 3:2. Za konačnih 4:2 pogodio je Gallo u posljednjoj minuti utakmice.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su tokom čitave utakmice imali i veliku podršku sa tribina od strane BH Fanatikosa.

Azerbejdžan-Bosna i Hercegovina 4:2 (2:1)

Dvorana: Ziggo Dome, Amsterdam

Sudije: Daniel Matković (Švajcarska), David Grøndal Nissen (Danska), Jan Kresta (Češka Republika)

Golovi: 1:0 Bolinha (6'22''), 2:0 Eduardo (10'02''), 2:1 Radmilović (11'50'' penal), 2:2 Kahvedžić (31'20''), 3:2 Vilela (32'35''), 4:2 Gallo (39'52'')

Žuti kartoni: Felipinho, Bolinha, Vassoura (Azerbejdžan), Jelić, Bošković, Bundavica, Radmilović (BiH)

Crveni karton: Felipinho (Azerbejdžan)

Azerbejdžan: Rovshan Huseynli, Felipinho, Eduardo, Rafael Vilela, Vassoura, Bolinha, Ramiz Chovdarov, Rizvan Farzaliyev, Gallo, Hadi Ahmadi, Isa Atayev. Selektor: Alesio Da Silva

Bosna i Hercegovina: Stanislav Galić, Blago Gašpar, Bilal Jelić, Marijo Aladžić, Nermin Kahvedžić, Darko Milanović, Almedin Bundavica, Josip Sesar, Davor Arnautović, Srđan Ivanković, Anel Radmilović, Josip Bošković, Kristijan Pantić, Samir Gosto. Selektor: Ivo Krezo

VEZANE VIJESTI

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

SARAJEVO

Savo Milošević više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH!

ZMAJEVI

BUM IZ SAVEZA: Sergej Barbarez preuzima Zmajeve?!

WWIN LIGA BIH

Nastavlja se WWin liga BiH: Derbi igraju Borac i Sloga u Banja Luci!

POBJEDA ŽELJEZNIČARA

PRVI BODOVI NA STRANI: Željezničar pobijedio Slogu!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori