SARAJEVO

Prihvaćena inicijativa Benjamine Karić za obnovu bob staze na Trebeviću

SJAJNE VIJESTI

Gradsko vijeće je na jučer održanoj sjednici, na inicijativu gradonačelnice Benjamine Karić, podržalo odluku o opredjeljenju Grada Sarajeva za pristupanje Projektu obnove olimpijske bob staze na Trebeviću.

Bob staza ima veliki potencijal da se uključi u svjetske takmičarske tokove, ali i da bude atraktivna turističko-rekreativna lokacija, jedina u regionu.

U školskoj 2022./23. godini Grad Sarajevo će nastaviti da stipendira sarajevske srednjoškolce kako bi ih nagradili za trud i dodatno motivirali za njihove buduće uspjehe.

Gradski vijećnici podržali su inicijativu da se JU „Gradski muzeji” pripoji memorijalna "Spomenar sobu” koja će čuvati uspomene na 1.601 ubijeno sarajevsko dijete.

Danas usvojeni Memorandum o saradnji gradonačelnica Karić će potpisati sa gradonačelnicom Sofije prilikom predstojeće posjete glavnom gradu Republike Bugarske, koja je prva priznala nezavisnost BiH krajem januara 1992. godine.

Uz saglasnost Gradskog vijeća uskoro se kreće sa realizacijom projekta izrade kanalizacionog sistema na Trebeviću, kako bi konačno trajno riješili ovo pitanje.

VEZANE VIJESTI

PECARA

Meč izmedu Širokog i Sarajeva registrovan rezultatom 3:0!

PECARA

NEMILE SCENE U ŠIROKOM: Pogođena dva igrača Sarajeva!

SARAJEVO

POSLJEDNJE ZBOGOM: Sahranjen legendarni Ivica Osim!

SARAJEVO

VELIKAN: Ivica Osim će dobiti ulicu u glavnom gradu Srbije!

VIŠE IZ KATEGORIJE

SARAJEVO

Reprezentacija Njemačke po osmi put postala prvak Evrope...

SARAJEVO

POSLJEDNJE ZBOGOM: Sahranjen legendarni Ivica Osim!...

SARAJEVO

VELIKAN: Ivica Osim će dobiti ulicu u glavnom gradu Srbije!...

SARAJEVO

Vico Zeljković: Svi ćemo čuvati uspomenu na našeg predsjednika!...

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori