JURKA

RODOM IZ ZADRA: Upoznajte majku Zlatana Ibrahimovića!

NIJE IMALA SREĆE SA MUŠKARCIMA

Jedan od najboljih fudbalera sveta Zlatan Ibrahimović rođen je 1981. godine u Švedskoj, u porodici emigranata iz bivše Jugoslavije.

Njegov otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka rodom je iz Zadra.

‒ Navodno je otac ušao u brak da bi dobio švedske papire, otkrio je jednom prilikom Zlatan, čiji su se roditelji rastali prije nego što je on napunio dvije godine. Nikada se nisu dobro slagali, a kada su svađe postale učestalije, razvod je bio neminovan.

Iako je svojim fudbalskim umijećem, ali i ponašanjem van terena, odavno postao idol mlađih generacija, Zlatan nikada nije krio da je u djetinjstvu bio problematičan, krao bicikle i upadao u različite „nezgodne“ situacije.

Od najranijih dana bio je nemiran, što njegova stroga majka nije tolerisala. Tako je, kada je pao sa krova vrtića i došao kući uplakan i sa modricama, očekujući zagrljaj i utjehu, od majke dobio batine zato što se penjao na krov.

Jurka ga je odgajala kako je najbolje znala i mogla, a Zlatan je izrastao u jako dobrog čovjeka. Njegovu mamu Jurku ne viđamo često u javnosti, a samo nekoliko puta viđena je sa Zlatanom, iako se redovno viđaju i druže.

Iako sreće sa muškarcima u ljubavnim odnosima nije imala, ipak je od jednog, onog kojeg je rodila, napravila izvrsnu muškarčinu.

U kakvog čovjeka je Zlatan stasao možda najbolje svjedoče riječi njegovog ujaka Gojka Gravića, koga su novinari pronašli u rodnom mjestu u Hrvatskoj.

‒ Pričali su mi naši ljudi koji su tamo živjeli da bi Zlatanu jedna gospođa, Šveđanka, davala sendvič ili nešto slatko kad mu je majka radila. I da je poslije, kad se proslavio, došao u posjetu i donio ček, niko ne zna koliko novca, navodno jako puno. Nije je zaboravio.

VEZANE VIJESTI

MEGA POTEZI

ZA NJEGA GODINE NIŠTA NE ZNAČE: Strašne makazice Zlatana!

PREKIDA PENZIJU

KAKVA OBJAVA: Zlatan Ibrahimović se vraća iz penzije!?

POTRESNA IZJAVA

VIDEO: Pogledajte kako plače Zlatan Ibrahimović

SVJETSKA ZVIJEZDA

Ibrahimović stavio ruku na srce i rekao 'Elhamdulilah'!

LEGENDARNI IBRO

Evo kako je Zlatan Ibrahimović spasio život ocu Šefiku!

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori