LEGENDARNI BAKA

Baka Slišković: Nikome nije drago gledati Velež u drugoj ligi!

NEKADAŠNJI IGRAČ HAJDUKA i VELEŽA

“Otkad sam otišao iz Željezničara ima 7-8 mjeseci, ništa. Korona je poremetila dosta toga, teško je naći posao'', rekao je za Sport Klub legendarni Baka Slišković.

Kaže jeko je isto i u inostranstvu:

''Pogotovo Bliski istok i Azija. U Europi je teže. Isti je broj klubova kao prije, a trenera je sve više. Uz to, dosta toga ovisi o vezama koje imaš, a ne toliko o stručnosti'', rekao je Baka. Govoreći o subotnjoj utakmici Hajduka i Veleža, rekao je kako je u Veležu potekao, ali i da je vezan i za Hajduk.

''U Splitu sam proveo pet krasnih godina. Najviše bih volio da završi neodlučeno, a da su svi zadovoljni! Tada bih i ja bio zadovoljan. Drago mi je da klubovi imaju korektne odnose. Jednima i drugima to će biti dobra provjera'', rekao je.

Podsjetio je kako je u Veležu bio gotovo devet godina, u Hajduku pet, potom kao igrač Hrvatskog dragovoljca često gostovao u Splitu, onda i bio trener Hajduka…

Naveo je kako uvijek kad dođe u Split, osjeti gostoprimstvo i privrženost navijača, ali i da su mu u Veležu zamjerili odlazak u Hajduk.

“Osjetilo se to u par navrata kad sam s Hajdukom gostovao u Mostaru. Naišao sam na negativnu energiju dijela navijača, ali sve je to prolazno i shvatljivo. Naravno da me je u početku smetalo, ali kasnije su se oni pomirili i navikli. Oni objektivniji navijači od početka su shvaćali moj izbor. Moji naknadni dolasci u Mostar prolazili su korektno“, rekao je.

Dodao je kako su ove godine ambicije Veleža mu bile dosta velike.

"Pogotovo jer je u Europi napravio lijep iskorak (op.a. izbacio je grčki AEK u 2. pretkolu Konferencijske lige). Nadao se nakon toga biti ozbiljan konkurent u domaćem prvenstvu, no nažalost balkanske navike i opuštanje doveli su do toga da ipak nije ostvario očekivane rezultate. S vremenom se stabilizirao i sad opet igra kvalitetno kao ljetos'', rekao je.

Na pitanje može li Velež u skoroj budućnosti postati pretendent na naslov,  Baka kaže kako su ambicije takve, ali to ovisi o financijama i pravim pojačanjima.

''Infrastruktura je napredovala, napravljen je lijep stadion s pomoćnim igralištem, radi se dobro i s djecom. Klub je reorganiziran na pravi način i vjerujem da će rasti iz godine u godinu. Nikome nije bilo drago vidjeti Velež u drugoj ligi jer tamo ne zaslužuje biti po imenu i tradiciji, ali mislim da polako dolazi na svoje'', rekao je. 

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

Red Army neće moći doći na stadion pod Bijeli Brijeg?

MOSTAR

VELEŽ ODBIO SARAJEVO! Hoće li se iko odazvati?

MOSTAR

IZBACILI VELEŽA: Široki Brijeg u 1/2 finalu Kupa BiH!

NOVI KIKS SUDIJA

TUZLA CITY ŽESTOKO OŠTEĆENA: Poništen je čist gol protiv Veleža!

MOSTAR

SPEKTAKL U ČAPLJINI: Velež želi trijumf za play off!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori