FIFA

ZVANIČNO: FIFA izabrala najbolje igrače za 2021. godinu!

LEWANDOWSKI NAJBOLJI IGRAČ

Rober Lewandowski dobio je FIFA-inu nagradu The Best za najboljeg nogometaša u 2021. godini.

Poljak je ovu nagradu dobio i lani, a ove godine je slavio s 48 bodova, četiri više od Lionela Messija i devet više od Mohameda Salaha kad su se preračunali svi glasovi kapetana reprezentacija, novinara, navijača i trenera.

Lewandowski je dobio dvostruko manje glasova navijača od Messija, ali je uvjerljivo pobijedio u odabiru novinara, trenera i kapetana svih reprezentacija članica FIFA-e. Za trenera godine izabran je Chelseajev trener Thomas Tuchel koji je pobjedu odnio ispred Roberta Mancinija i Pepa Guardiole.

Golmanom godine proglašen je Edouard Mendy (Chelsea) koji je imao jednak broj bodova (24) kao Gianluigi Donnarumma, ali je pobijedio jer je dobio više glasova kapetana reprezentacija. Treći u tom poretku bio je Manuel Neuer.

FIFA je nagradu "Puskas" za gol godine dodijelila Eriku Lameli za fantastičan gol za Tottenham protiv Arsenala. Fair play nagradu dobila je danska reprezentacija i njezina medicinska služba za sve ono što su proživjeli na Euru u slučaju Christiana Eriksena, a danski i finski navijači proglašeni su najboljima u 2021. godini.

Nagradu Special dobio je Cristiano Ronaldo koji je postao najbolji strijelac u povijesti reprezentativnog nogometa, a FIFA je objavila i najboljih 11 u 2021. godini. Zanimljivo, iako je bio treći u poretku za najboljeg igrača, u tom sastavu nema Mohameda Salaha, a na golu je Donnarumma iako je za golmana godine proglašen Edouard Mendy. Najbolja nogometašica je Španjolka Alexia Putella.

VEZANE VIJESTI

KRIZA REZULTATA

Reprezentacija je ovako nisko bila 2008. godine, igrači su bojkotovali!

FIFA RANG LISTA

RANG LISTA: Novo razočaranje, reprezentacija BiH ponovo nazadovala!

FIFA

FIFA MU VJERUJE: Miloš Gigović dobio dvije utakmice!

PRESUDA U KORIST SUPER LIGA

OGLASILA SE I UEFA: Super liga nije odobrena i potvrđena!

SUPER LIGA

Je li ovo kraj pravog fudbala? Super liga dobila FIFA-u i UEFA-u!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori