TUZLA

Fudbaleri Slobode startali sa pripremama za nastavak sezone

PRVI TRENING U 2022. GODINI

Na stadionu Tušanj u Tuzli danas je održana prozivka igrača FK Sloboda i odrađen prvi trening nakon pauze.

Kako je najavljeno, Sloboda ambiciozno ulazi u nastavak Prvenstva i žele napraviti iskorak vrijedan pažnje, kako bi pokazali da dosadašnji rezultati nisu plod slučajnosti. U međuvremenu klub su napustili Eldar Hasanović, kojem je istekao ugovor i Amar Beganović, koji je novi član slovenačke Mure.

Iako se u protekle dvije sezone borila za opstanak, Sloboda je u dosadašnjem dijelu Premijer lige  pokazala da uz trud i zalaganje zacrtani ciljevi nisu neostvarivi. Tako će prioritet u narednom periodu biti plasman na evropska takmičenja.   

"Nismo odustali od Evrope, iako zadnjih par kola nismo uspjeli da osvojimo traženi broj bodova. Pojačat ćemo se. U svakoj liniji po jedan igrač. Dovest ćemo dva mlada perspektivna igrača i tražimo dva prava starija iskusna igrača", kaže predsjednik UO FK Sloboda Nino Džambić. 

Cilj stručnog štaba je fudbalere što bolje pripremiti za nastavak takmičenja i u Prvenstvu i Kupu. U pripremnom periodu odigrat će četiri utakmice. Trenirat će u Tuzli i Medulinu.

"Ono što želim da istaknem jeste da u sportu nema garancije a to je jedna ovako branša koja nema nekih posebnih pravila, zato i jeste najzanimljivija stvar, možda najvažnija sporedna na svijetu", tvdi Mladen Žižović, šef stručnog štaba FK Sloboda.

"Mi imamo neki cilj a to je da skupimo što više bodova i da damo svoj maksimum na svakom treningu, na svakoj utakmici, a to od nas traže stručni štab i klub", kaže Dženis Beganović igrač FK Sloboda. 

Ne treba sumnjati da će uz sve nabrojano i podršku navijača i simpatizera, Sloboda ostvariti željene rezultate i ciljeve.

VEZANE VIJESTI

OLOVO

Sloboda slavila u derbiju protiv Stupčanice

TUŠANJ

Sloboda oštećena prilikom izvođenja jedanaesteraca protiv Sarajeva?

TUŠANJ

Sarajevo tek nakon penala izbacilo Slobodu

1/8 FINALA

Četiri meča Kupa BiH: Derbi u Tuzli

PRIPREME

FK Sarajevo nastavilo u sjajnom ritmu, upisali su novu pobjedu!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori