FK SLOBODA

Najmlađi kapiten FK Sloboda nakon šesnaest godina napustio Tušanj

BEGANOVIĆ POTPISAO ZA NK MURA

Kapiten Fudbalskog kluba „Sloboda“, Amar Beganović, nakon šesnaest godina napušta Tušanj i odlazi u Sloveniju. Ugovor je potpisao sa prošlosezonskim prvakom, NŠ Mura.

Član je crveno crne porodice od 2005. godine, a prvi profesionalni ugovor je potpisao sa 17 godina. Bilo je to 4. marta 2017. godine, a samo dva dana poslije je debitovao protiv Metalleghea. Kaže da su mu se dječački snovi ispunili nastupom u crveno crnom dresu, ali i dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine. Sada želi više i narednu etapu borbe za veće ciljeve imat će u dresu Mure, u Sloveniji. 

„Sretan sam zbog potpisa za slovenačku Muru. Nakon mnogo godina napuštam Tušanj i iza mene će ostati samo lijepe uspomene. Iako više nisam fudbaler Slobode, biću njen vječiti član i vjerni navijač“, rekao je Beganović za zvaničnu stranicu našeg kluba, te se zahvalio svojim trenerima i uposlenicima.

„Sada dobijam priliku da igram na mnogo većem nivou i zbog toga sam presretan, a sa druge strane ostavljam nešto što najviše volim. Posebno bih istakao sve svoje saigrače i trenere kroz protekle godine sa kojim sam radio i izražavam ogromnu zahvalnost što sam kao pojedinac imao priliku da budem u takvom kolektivu. Hvala navijačima i onima koji znaju kako se voli ovaj klub, svim zaposlenim FK Sloboda želim još mnogo sretnih trenutaka. I ne zaboravite dres Slobode je velika odgovornost.“

Beganović je prvu utakmicu za Slobodu odigrao pod rukovodećom palicom trenera Gordana Džafića, u školi fudbala. Nakon njega radio je sa mnogo trenera i kaže da je sa svima imao odličnu saradnju, a poseban uticaj na njega je ostavio trener Admir Smajić za kojeg ističe da je izuzetno posvećen ekipi, veliki fanatik i zaštitnik.

„Kao trener je izuzetno posvećen ekipi, veliki fanatik, zaštitnik, stručnjak. Jednostavno, ostavio je snažan utisak na moj igrački put, ali i svi drugi treneri. Počev od prvog trenera Gordana Džafića, Denisa Karića koji je smirio moje 'bubice', Gradimira Crnogorca, Nedima Omerovića, Izeta Kunosića, Nermina Hasića, Adnana Osmanhodžića, Adnana Jahića, Edina Ribića, Mirsada Dedića, Mladena Žižovića, Zlatana Nalića, Milenka Bošnjakovića, ali i treneri s kojim sam radio u reprezentaciji, a to su Zoran Erbez, Sakib Malkočević, Toni Karačić, Vinko Marinović i Slobodan Starčević. Sa svima sam imao odličnu saradnju i svi su oni utjecali na moj fudbalski razvoj", kazao je Beganović.

Na seniorskom nivou, Amar Beganović je u dresu Slobode nastupio na 105 utakmica. Postigao je 3 gola i tome je dodao 6 asistencija. U dresu reprezentacije je upisao ukupno 13 nastupa.

VEZANE VIJESTI

KOŠEVO

Amar Beganović treće ljetno pojačanje Sarajeva

ISPUSTILI VODSTVO

VELIKI KIKS: Mladi 'Zmajevi' remizirali na gostovanju u Moldaviji

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori