PRIPREME

BORAC 'UPALIO MOTORE': Treneru se odazvalo čak 35 fudbalera!

(Foto: fk borac)

U FK Borac danas su „upalili motore“. Izvršena je prozivka za drugu polusezonu.

Treneru Nemanji Miljanoviću odazvalo se 35 fudbalera. Na prozivci je bio i Goran Zakarić, čiji status još nije riješen, ali i potencijalne novajlije Goran Brkić, koji je došao iz Tuzla sitija, te mladi vezista Širokog Ivan Grgić.

Kažimo i to da je stručni štab Borca jači za Armanda Marencija, koji je došao na insistiranje novog sportskog direktora Tomislava Ivkovića, kojem je bio pomoćnik u Željazničaru.

– Vraćamo se na teren. U Banjaluci smo do 27. januara, kada idemo na pripreme u Antaliju. Tamo ćemo biti dvije sedmice. Prije odlaska u Tursku u Banjaluci ćemo odigrati jednu prijateljsku utakmicu, kratak je bio trener Borca Nemanja Miljanović.

Banjalučani će u Antaliji odigrati pet prijateljskih mečeva. Rivali su bjeloruski Šahtjor Soligorsk (31. januar), ruska ekipa Arsenal iz Tule (05. februar), pa dva ukrajinska tima Oleksandrija (09.februar) i Dnjipro (12. februar – 11.00 časova). Posljednji meč crveno-plavi igraju 12. februara od 17.00 časova protiv poljske Rešovije.

– Iza nas je jedna od najuspješnijih godina u istoriji kluba, nakon deset godina smo vratili titulu u naš grad, igrali smo finale Kupa, kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu konferencija. Ovu polusezonu smo završili na trećoj poziciji i izborili plasman u četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, kao i polufinale Kupa Republike Srpske. Ciljevi su da Borac iz godinu u godinu izađe u Evropu, te da se dođe do finala u oba kupa, istakao je potpredsjednik Bogoljub Zeljković.

Borac je danas predstavio i novog sportskog dirketora, dojučerašnjeg trenera Željazničara, Tomislava Ivkovića.

Spisak igrača za pripreme:

Nikola Ćetković, Nikola Lakić, Bojan Pavlović, Luka Damjanović, Aleksandar Vojnović, Strahinja Bošnjak, Marko Jovanović, Đorđe Milojević, Donald Mols, Nikola Dujaković, Luka Drča, Amar Begić, Marko Kujundžić, Aleksandar Subić, Dino Ćorić, Dejan Meleg, David Čavić, Jovo Lukić, Panajotis Moraitis, Ante Živković, Enver Kulašin, Milan Vušurović, Goran Zakarić, Ljubiša Reljić, Amar Tahrić, Dejan Bosančić, Dejan Javorac, Luka Bobić, Bojan Marković, Sergej Bogdanić, Filip Račić, Vasilije Jotić, Boro Erić, Savo Sušić, Goran Brkić i Ivan Grgić.

VEZANE VIJESTI

SARAJEVO

Mirvić i Ibričić suspendovani na duži period, Rožman dobio uslovnu kaznu

SARAJEVO

SAVEZ ODLUČIO: Sarajevo brutalno kažnjeno!

DANAS ZASJEDANJE

Savez ne dozvoljava da advokat brani FK Sarajevo na Disciplinskoj!

BANJA LUKA

Borac slavio protiv Zvijezde i gurnuo je u ambis!

KOŠEVO

Savez donio odluku o prekinutom duelu Sarajeva i Borca

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori