IGMAN

Bivši reprezentativac BiH kupio hotel Igman za 5 miliona KM!

EMIR GRANOV SA PARTNERIMA KUPIO HOTEL

Trinaesti javni poziv za prodaju hotela Igman bio je uspješan i ovaj objekat na olimpijskoj ljepotici bi konačno trebao biti prodat.

Faktor je iz više izvora potvrdio da je Kantonalna agencija za privatizaciju (KAP) dobila ponudu od 5.105.000 KM kao iznos početne cijene za ovaj hotel, te 10 miliona i 407.881 KM za trogodišnju investiciju kojom je planirana obnova i revitalizacija hotela i pratećih sadržaja.

Kupac hotela Igman je Emir Granov, bivši fudbalski reprezentativac BiH, zajedno sa svojim inostranim partnerima. Podsjetimo, on je krajem 2020. godine sa istim partnerima otvorio hotel Monti na Velikom polju koji ima 65 soba, sa ukupno 145 smještajnih jedinica.

Plan njegove nove investicije podrazumijeva trogodišnje ulaganje u revitalizaciju hotela Igman i zajedno sa svojim partnerima predložio je program investiranja, koji uključuje investiciju od 2.122.470 KM u prvoj godini, 3.281.000 KM u drugoj i 5 miliona KM u trećoj godini.

Prema pravilima javnog poziva, ponuđač je pristao zadržati hotelsko-ugostiteljske i sportsko-rekreativne djelatnosti hotela Igman, te je shodno svemu navedenom i na taj način, prema ocjeni Komisije za ocjenjivanje ponuda, zadovoljio tražene uvjete po javnom pozivu.

VEZANE VIJESTI

PRODAJA

SLUŽBENO: Bivši reprezentativac BiH kupio hotel za 5 miliona!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori