MIODRAG RADULOVIĆ

SELEKTOR CRNE GORE: Prema BiH imam veliki respekt!

BIH I CRNA GORA IGRAJU U LIGI NACIJA

Prema Bosni i Hercegovini imam veliki respekt i veoma mi je drago što ćemo igrati u istoj grupi u UEFA-inoj Ligi nacija, rekao je u ekskluzivnom razgovoru za Anadolu Agency (AA) Miodrag Radulović, selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, koja će u Ligi nacija "B" igrati u grupi "C" protiv Bosne i Hercegovine, Rumunije i Finske.

Radulović naglašava da će utakmice Bosne i Hercegovine i Crne Gore biti istinski derbiji u fer ambijentu na terenu i tribinama.

"Poslije dvije prijateljske utakmice, prvi put igrat ćemo s Bosnom i Hercegovinom za bodove. Opet kažem, imam veliki respekt prema reprezentaciji naše komšijske zemlje. Iskreno, sretan sam zbog utakmica koje nam predstoje u Podgorici, a onda u Zenici ili Sarajevu, jer iz igračkih, ali sada i trenerskih dana imam mnogo prijatelja u Bosni i Hercegovini. Žao mi je što reprezentacija Bosne i Hercegovine nije ostvarila plan i plasirala se na Svjetsko prvenstvo. Riječ je o kvalitetnoj reprezentaciji s nekolicinom vrhunskih i iskusnih igrača u kombinaciji s mlađima, koji će, vjerujem, tek pokazati koliko vrijede", istakao je Radulović.

Mišljenja je da će u grupi "C" u Ligi "B" UEFA-ine Lige nacija biti neizvjesno do posljednjeg kola.

"Ne mogu zaista da izdvojim ko je favorit za prvo mjesto i promociju u elitnu Ligu 'A' u kojoj je Bosna i Hercegovina igrala u prošlom ciklusu. Mislim da je naša grupa možda i najizjednačenija. Bosna i Hercegovina je snažna, ali i Finska je, što je potvrdila u prošlim kvalifikacijama za Mundijal, pogotovo kada je pobijedila u Zenici. Rumunija je uradila određene promjene i polako se vraća na veliku scenu. Mi smo napravili smjenu generacije i na veoma dobrom smo putu. Pokazali su to naši nedavni mečevi s Holandijom, Turskom i Norveškom", kazao je Radulović, dodavši:

"Naš cilj je stvaranje ekipe za 2023. godinu i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. Prijateljske i utakmice u Ligi nacija poslužit će nam za uigravanje i provjeru određenih igrača, što nikako ne znači da i u Ligi nacija nećemo pokušati odigrati što bolje i ostvariti što značajnije rezultate".

Raduloviću 31. decembra ističe ugovor s Fudbalskim savezom Crne Gore. Međutim, izvjesno je da će ostati na klupi nacionalnog tima svoje zemlje.

"Razgovarali smo ovih dana i Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore na sjednici 27. decembra trebao bi verifikovati nastavak naše saradnje. Drago mi je da su za to i javnost i igrači koji su prepoznali iskorak u igri i rezultatima. Uvjeren sam da ćemo u narednom periodu biti još bolji", rekao je za AA Radulović.

VEZANE VIJESTI

UGLJEVIK

ŠOK U UGLJEVIKU: Tuzla City poražena od Zvijezde 09!

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

MOSTAR

EVROPA JE BLIZU: Velež slavio protiv Sloge iz Doboja!

MOSTAR

Selektor Zmajeva Sergej Barbarez s Emirom Spahićem gleda utakmicu bh. lige

NOVI SELEKTOR

Poznato je kada će Sergej Barbarez biti zvanično predstavljen!

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori