ZMAJEVI

SPREMNI ZA AMERIKU: Zmajevi odradili posljednji trening

ZMAJEVI SPREMNI ZA MEČ

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su večeras na terenima Dignity Health Sports Parka u Los Angelesu odradili posljednji trening pred sutrašnji prijateljski meč sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Iz stručnog štaba ističu da su zadovoljni radom igrača u pripremnom periodu i da je ekipa spremna za utakmicu.

Trenig je odradio i Hrvoje Barišić koji je imao problem sa skočnim zglobom, te će i on konkurisati za meč.

Bosnu i Hercegovinu će u sutrašnjem duelu predstavljati isključivo igrači iz m:tel Premijer lige BiH, a s druge strane i za SAD će nastupati reprezentativci iz domaćeg takmičenja-MLS lige.

Na spisku bh. tima je 18 igrača iz osam premijerligaških klubova, a najviše predstavnika imaju Borac i Sarajevo, po 4. Za američki tim konkuriše 25 igrača iz 11 različitih timova, a Colorado Rapids sa 4 reprezentativca ima najviše predstavnika.

Oba tima će nastupiti većinom sa mladim igračima. Prosječna starost igrača reprezentacije BiH je 23 godine i 310 dana, a SAD-a 22 godine i 176 dana.

Reprezentacija Amerike je u ovoj kalendarskoj godini ostvarila 16 pobjeda čime je izjednačila svoj rekord iz 2013. godine.

Utakmica Sjedinjene Američke Države-Bosna i Hercegovina na programu je 18. decembra u 17:15 sati po lokalnom vremenu (02:15 CET) na Dignity Health Sports Parku u Los Angelesu.

Na ovom stadionu domaće utakmice igra jedan od najpopularnijim američkih klubova LA Galaxy za koji su između ostalih nastupali David Beckham, Zlatan Ibrahimović, Robbie Keane, Giovani dos Santos, Steven Gerrard, Ashley Cole, Landon Donovan.

VEZANE VIJESTI

ZENICA

Gdje gledati meč BiH – Ukrajina?

ZENICA

Zmajevi večeras u utakmici generacije napadaju finale baraža, Ukrajina mora pasti

GRBAVICA

ZAVRŠEN ZVANIČNI TRENING: Zmajevi spremni za Ukrajinu!

GRBAVICA

ATMOSFERA 'GRMI': Zmajevi odradili još jedan trening!

GRBAVICA

ODRAĐEN PRVI TRENING: Zmajevi trenirali na Grbavici

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori