BH. KADETI

Kadetska selekcija BiH minmalno poražena od vršnjaka iz Švicarske

KVALIFIKACIJE ZA EP 2022.

U-17 reprezentativci Bosne i Hercegovine poraženi su danas u Helsinkiju sa 0:1 od odgovarajuće selekcije Švajcarske u susretu 3. kola grupe 7, prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022.

Švajcarci do prednosti dolaze već u 3'. Kevin Krasniqi prolazi po lijevoj strani i šalje loptu u kazneni prostor bh. tima za Labinota Bajramija koji je precizan za 1:0.

Nakon toga, bh. reprezentativci su tokom čitave utakmice nastojali da dođu do izjednačenja i igrali su veoma ofanzivno što pokazuje i odnos u šutevima (18:3), te udarcima u okvir gola (7:2) u korist reprezentacije BiH, međutim nisu uspjeli da postignu pogodak.

Selektor Nermin Šabić je danas na teren izveo sljedeći sastav:

Arman Šutković, Patrik Zrnić, Niko Božičković, Mahir Rizvanović, Marsel Zrnić, Bakir Nurković, Ante Prusina (88. Sergej Damjanić), Niko Kovač, Kenan Lamadžema, Seid Pramenković (74. Sergej Bogdanić), David Čamber (74. Luka Misimović).

U drugom susretu grupe Finska je sa 4:0 pobijedila Gibraltar.

Bh. kadeti su na turniru u prva dva kola pobijedili Gibraltar sa 6:1, dok su sa Finskom remizirali 1:1, te su sa 4 boda zauzeli 3. mjesto u grupi. Prva je Švajcarska sa 7, dok je Finska na drugom mjestu osvojila 5 bodova. Gibraltar je turnir završio kao posljednji sa tri poraza.

U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine ima šanse da se kao jedna od 4 najbolje trećeplasirane ekipe plasira u elitnu kvalifikacionu rundu. Poredak trećeplasiranih biće poznat kad se završe turniri svih kvalifikacionih grupa u novembru ove godine.

VEZANE VIJESTI

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

KADETI

Kadetska reprezentacija BiH pregažena od Poljske

BH. KADETI

RAŠČIĆ OBJAVIO SPISAK: Je li ovaj put pozvao sina?

ANTALIJA

Kadeti BiH teško poraženi od Velsa

EURO 2024

Kadetska reprezentacija BiH saznala protivnike u Elitnoj rundi!

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori