PRESS KONFERENCIJA

Ivaylo Petev: Bitno je da imamo gol viška u odnosu na rivale

DANAS OBJAVIO SPISAK

Selektor Zmajeva, Ivaylo Petev danas je objavio spisak pozvanih igrača za naredne dvije utakmice.

Tim povodom obratio se medijima, gdje je rekao:

- Smatram da nam Vrančić može pomoći. Ja neću pričati o kvalitetama njegovim i ekipama u kojima je igrao. Što nije igrao i prilike dobijao, nije moja stvar, ali je bitno sad da nam pomogne i da sve od sebe, govori je Petev.

- Moramo obratiti pažnju na kornere. Imamo plan i radit ćemo na nekim detaljima i minusima koje imamo. U prvom ili drugom prekidu primili smo gol. Moramo obratiti na sve pažnju, pa tako i na kornere. Vidite, čim smo primili gol tako bio je problem. Prvi sam ja odgovoran, a onda i igrači. Radit ćemo da promijenimo to kod prekida i da budemo 100 posto koncentrisani za Kazahstan i Ukrajinu, dodaje Petev.

UMJETNA TRAVA PROBLEM

- Neću reći da me nije briga, ali to je njihova prednost. Većina igrača njihovih igra na umjetnoj travi, a kod nas možda jedino Stevanović u Švicarskoj kod Young Boysa na gostovanju. Moramo se pripremiti na to, imat ćemo dva treninga u Kazahstanu, ali bez obzira na to, imamo cilj i to ćemo tražiti, saopštio je Bugarin.

BITNO JE POBIJEDITI

- Imamo nekih povreda i zato ima nešto više defanzivaca, ali ne mislim da ćemo igrati defanzivno. Bitno je da imamo gol viška u odnosu na rivale jer nam je rezultat najbitniji, poručio je Petev.

KOVAČEVIĆA NEMA NA SPISKU

- Ja sam prošli put rekao. Imam jako dobru hegemoniju među ova tri golmana i svi brane i to je odluka. Možda u narednim utakmicama bude i Kovačević pozvan, ali i neko drugi. Ipak, za sada ne mijenjamo ništa. Zbog toga je takav spisak pred vama, ističe Petev.

MUHAMED BEŠIĆ

- Zanima me kako će izgledati na terenu Bešić. Što se tiče Krunića, nažalost nije krenuo s treninzima i nadamo se da će se brzo vratiti. Naravno da je ovo kostur. Kad smatram da neko može pomoći, ja ga pozovem. Bitno je kako napreduju u svom klubu, rekao je selektor.

IMPERATIV 6 BODOVA

- Slažem se da bi veliko bilo šest bodova, ali prvo smo mislima okrenuti samo Kazahstanu, pa ćemo poslije razmišljati. Prije Kazahstana smo to rekli, oni imaju svoj cilj i tako izađu na teren. Nogomet je takav. Mi trebamo odlučivati šta se događa na terenu i ne gledati Kazahstan. Ukrajina je puno napredovala posljednjih godina. Bili su prvaci U-21 i to je jako ozbiljna ekipa, ali ne razmišljamo puno o njima, koliko o Kazahstanu, iskren je selektor.

ODLIČNA FORMA DŽEKE I PJANIĆA

- Nije tajna da su nam najvažnija dva igrača i sretan sam što su pokazali i u prethodnim utakmicama zašto su veliki igrači i profesionalci. Jako bitno nam je njihovo ponašanje jer imamo puno mladih igrača. Oni rade na fenomenalan način i ja sam sretan da imam takav odgovor, dodaje Petev.

VEZANE VIJESTI

RUMUNIJA

Ivaylo Petev nakon svega 155 dana dobio otkaz u Rumuniji

BH. JUNIORKE

Selektor Jevtić objavio spisak juniorki za kvalifikacije!

LIGA NACIJA

Dva gostovanja u septembru, prvi u BiH stižu Nijemci

PARIZ

LIGA NACIJA 'A': Zmajevi saznali protivnike!

LIGA NACIJA

Danas žrijeb Lige nacija, Zmajevi će saznati rivale u elitnoj diviziji

PROMO

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori