NEVJEROVATNO

Misimović: Igrači su me zamolili da ove stvari ispričam o Begoviću

MISIMOVIĆ IZNIO STAV IGRAČA

Zvijezdan Misimović otvorio je dušu i otkrio mnoge šokantne detalje vezane za Asmira Begovića, koji ga je javno prozvao putem twittera.

Također, Misimović je rekao da prenosi poruku od igrača koji su trenutno u reprezentaciji.

- Iskren da budem, nisam tako nešto očekivao. Ali ne može me ništa ni uzdrmati u zadnje vrijeme, upravo zbog toga što mi je jasno da se pravi kampanja, čiji je očiti cilj da se uništi ovo što se stvara u reprezentaciji. Nikad nisam učestvovao u nekim nečasnim radnjama niti želio imati veze sa tim. Ni kao igrač, a ni nakon karijere. Stvarno ne razumijem. Ali to će sada rješavati advokati, takve stvari i optužbe mu neće tako lako proći”.

Zbog čega bi onda to uradio Begović?

- Možda je uvrijeđen što nije pozvan. Što se tiče kvaliteta, on sigurno ima mjesta u reprezentaciji. Ali kao osoba, nisam siguran…

Kako misliš?

- Evo, recimo, kad je dolazio kod Safeta Sušića, on je rekao – ja branim ili više nikad neću doći. Tada je praktično maknuo Kenana Hasagića iz reprezentacije

Tako direktno postavio uslov?

- Jeste. Ili sam broj jedan ili neću dolaziti. To vam mogu potvrditi svi koji su bili prisutni. Zatim, sjećam se i da se jedino on u Brazilu svađao oko premija. Šta je s premijama, gdje su, koliko… Tu je isto pokazao da mu je novac bitniji…

Da li je samo Sušiću pravio probleme ili i nekim drugim selektorima?

- Pa znam i da je Prosinečkom rekao da ne može doći na okupljanje jer mu se kćerka potukla u školi, a sljedeći dan je igrao golf u Portugalu. Poslije utakmice s Holandijom je zatim otišao iz kampa, a da se ni sa kim nije pozdravio iz reprezentacije. Tada smo, da podsjetim, izgubili šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, a on očito onda nije tu vidio svoj interes… Nakon toga smo, ako se sjećaš, morali kao trećeg golmana u Poljskoj prijaviti trenera golmana.

Dakle, da budem precizan u pitanju – birao je kada će biti uz reprezentaciju?

Pa takve osobe gledaju više lični interes. Evo, sa Šehićem je sedam godina dijelio svlačionicu, nijednom mu nije pružio ruku i pozdravio se.

Kako su neki sadašnji reprezentativci, a koji su igrali sa njim u reprezentaciji, doživjeli njegov istup? Jesi li pričao sa njima o tome?

- Ekipa je čitala te njegove izjave, naravno. Svi su jako razočarani. Također su me molili da, kad budem imao priliku, ispričam te događaje sa njim. Da se zna o kakvoj se osobi radi. Nisu svi onakvi kakvima se predstavljaju u medijima.

Neki od aktuelnih reprezentativaca su tražili da ispričaš ovo što si naveo o Begoviću?

- Baš tako.

Izvor: SCSport.ba

VEZANE VIJESTI

NJEMAČKA

Zvjezdan Misimović se prerušio u svećenika

NJEMAČKA

Misimovića u avionu dočekala poruka na omotu od šećera

NYON

Misimović: Imamo prednost što igramo kući. Do nas je!

NJEMAČKA

SUD ODLUČIO: Misimović mora platiti ogromnu kaznu

SRBIJA

BRUTALNA ISTINA: Miske otkrio što nije igrao za Srbe

PROMO

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

I ove godine u Hotelu Hills najbolja proslava 8. marta

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori