2. KOLO

SLOBODIN START IZ SNOVA: U drugom kolu slavili u Bijeljini sa 2:1!

(Foto: tuzlanski.ba)

FK Sloboda je u okviru drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovala u Bijeljini gdje su Crveno-crni na Gradskom stadionu ostvarili pobjedu rezultatom 2:1.

Igrala se 28. minuta utakmice kada su obje ekipe kreirale ponajbolje šanse i sa jedne i sa druge strane u prvom poluvremenu.

Prvo je za Slobodu odličnu akciju kreirao Amar Beganović, ali njegov centaršut je otišao iza leđa Adija Alića. U nastavku akcije na drugoj strani Hasukić je dobio odličnu loptu, a zatim i silovito šutirao, ipak Muharem Ćivić je izblokirao njegov udarac.

Prvo poluvrijeme je okončano bez golova uz blijedu igru na terenu oba tima. Sloboda stiže do prednosti protiv ekipe Radnika u 73. minuti susreta. Strijelac pogotka za Crveno-crne bio je Dženis Beganović koji je realizirao najstrožiju kaznu koju je izborio Abid Mujagić nakon faula Alekse Uroševića.

Nedugo nakon vodstva, u 77. minuti susreta prednost je udvostručena. Alen Kurtalić je ušao sa klupe i maestralno pogodio mrežu domaćih udarcem iz voleja, no već u narednom napadu, domaći su smanjili zaostatak.

Popara je iskoristio grešku odbrane Slobode i savladao Bukvića, te vratio tako neizvjesnost utakmici. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa su izabranici Mladena Žižovića zabilježili novu pobjedu za maksimalan prvenstveni učinak. U narednom kolu Sloboda će na Tušnju ugostiti Leotar dok će Radnik gostovati u Širokom Brijegu. 

VEZANE VIJESTI

OLOVO

Sloboda slavila u derbiju protiv Stupčanice

TUŠANJ

Sloboda oštećena prilikom izvođenja jedanaesteraca protiv Sarajeva?

TUŠANJ

Sarajevo tek nakon penala izbacilo Slobodu

1/8 FINALA

Četiri meča Kupa BiH: Derbi u Tuzli

TUZLA

Bivši igrač Arsenala preuzima klub iz Prve lige Federacije BiH?

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori