NAJLOŠIJI NIZ

UBJEDLJIVO NAJLOŠIJI NIZ U EVROPI: Reprezentacija BiH 'ne može pobijediti nikoga'

13 U NIZU BEZ POBJEDE

Jučerašnjim porazom od Danske, reprezentacija BiH produžila je najcrnji niz bez pobjede u svojoj historiji koji sada iznosi 13 utakmica, odnosno 15 ukoliko računamo samo duele protiv profesionalnih reprezentacija.

Ako bacimo oko na ostale članice UEFA-e koje imaju svoju profesionalnu reprezentaciju, vidjet ćemo da je naš niz ubjedljivo najlošiji. 

Zanimljivo, na ovoj listi su još dvije reprezentacije iz naše kvalifikacione grupe, a to su Finska koja nije slavila na posljednjih šest utakmica, te Kazahstan koji za trijumf ne zna devet mečeva.

Među najlošijim su još Bugarska sa sedam u nizu, te Litvanija sa pet. 

Nismo mnogo bolji ni od amaterskih reprezentacija. Izuzimajući San Marino u kojem je nacionalni praznik kad postignu gol, niz približan našem ima samo Andora - 15 utakmica bez pobjede.

Lihtenštajn nije slavio na posljednjih osam mečeva, Farska Ostrva i Gibraltar su u nizu od sedam, Malta šest, dok poluprofesionalni Luksemburg ne zna za trijumf posljednje tri utakmice.

Narednu utakmicu naša selekcija igra protiv svjetskih prvaka Francuza u Parizu i nerealno je očekivati da tu prekinemo ovaj crni niz.

Ipak, nije sve tako negativno. Jučer smo na Brondby Areni vidjeli najmlađi sastav u historiji BiH s prosjekom starosti od 22 godine i devet mjeseci, te sada, više nego ikada, moramo stati uz ovu selekciju, kako bi i neki od ovih igrača izrasli u novog Misimovića, Spahića i Ibiševića, te nas obradovali plasmanom na neko novo veliko takmičenje.

VEZANE VIJESTI

SELEKTOR BIH

Savo Milošević brzo zaboravio Ukrajinu, zapjevao u Beogradu!

ETNO SELO STANIŠIĆI

Kadetska reprezentacija BiH slavila protiv Bjelorusije!

BARAŽ

Poznato 11 'ratnika' koji će pokušati srušiti Ukrajinu!

KADETI

Kadetska reprezentacija BiH pregažena od Poljske

BIVŠI REPREZENTATIVAC

Zukanović odbio VIP ulaznicu od Saveza, ide na tribine sa Fanaticosima!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori