PREMIJER LIGA BIH

SJAJNA TEKMA U MOSTARU: Remi u gradskom derbiju!

ZRINJSKI I VELEŽ PODIJELILI BODOVE

Večeras je na stadionu Pod Bijelim brijegom odigrana utakmica 29. kola m:tel Premijer lige BiH između Zrinjskog i FK Velež. 

Na kraju 90 minuta sportske borbe na terenu, završeno je remijem, rezultatom 1-1.

Prvi udarac smo vidjeli u 5. minuti kada je Radovac šutirao, al’ bez veće opasnosti za Varvodića. Na drugoj strani, Zrinjski je u 10. minuti nakon kornera zaprijetio, ali je odbrana Veleža dobro reagovala. Mašić se našao u dobroj prilici u 19. minuti, ali je loše šutirao. 

U 21. minuti Georgijević se dobro snalazi na vrhu 16-erca, ali njegov udarac završava pored gola. Nakon toga, Ćosić dobro prolazi u 28. minuti, nakon čega šutira, ali i njegov udarac zavšrava pored gola Varvodića. Na drugoj strani, Zrinjski je nakon prekida prijetio u 33. i 34. minuti, ali bez promjene rezultata. 

U tim trenucima Zrinjski je izgledao opasniji na terenu, ali ipak do gola prvi dolaze Rođeni u 42. minuti. Brandao je došao do lopte, dodao do Vehabovića, koji odlično vara jednog igrača Zrinjskog i preciznim udarcem matira golmana Varvodića, za vodstvo Veleža 0-1! Sa tim se rezultatom otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme Rođeni otvaraju izmjenom, Radović je zamijenio Pršeša. Tada dolazi do malih rokada u timu, pošto se Dario prebacio na desnu stranu odbrane, a Ćosić se pomjerio u sredinu terena. Zrinjski dobro otvara poluvrijeme i u 55. minuti dolaze do izjednačenja. Rođeni su imali korner, nakon čega Zrinjski odlično otvara kontru, koju uspješno završava Bilbija.

Rođeni nisu “pali” nakon gola, nastavili su igrati, te su u 60. minuti zaprijetili preko Ćosića čiji udarac završava preko gola. Na drugoj strani, Bilbija prijeti, ostaje 1-1. U 63. minuti izvršena je izmjena u timu Veleža, Cvijanović je zamijenio Brandaa. 

U 75. minuti u igru je ušao Osmić, koji je zamijenio Hasanovića. U 80. minuti Zrinjski prijeti iz slobodnog udarca, ali Bogdanović dobro reaguje. Pred kraj utakmice u igru su ušli Behram i Zubanović umjesto Vehabovića i Georgijevića. Zrinjski je u 92. minuti imao veliku priliku preko Tičinovića, koji se našao sam pred golom Bogdanovića, ali lopta prolazi pored gola.

Do kraja utakmice nije bilo većih prilika, tako da je završeno remijem, 1-1.

VEZANE VIJESTI

MOSTAR

ŠOK U MOSTARU: Bilbija van terena nekoliko mjeseci!

MOSTAR

Himna Bosne i Hercegovine izviždana uoči finalne utakmice Zrinjskog i Borca

MOSTAR

Najveća tifo stranica Evrope poziva Ultrase i Red Army na primirje

MOSTAR

Ultrasi koristeći dronove kiselinom napali travnjak stadiona Veleža?

MOSTAR

Ultrasi objavili snimak s otuđenim transparentima Red Arymija

PROMO

SVAKE SEDMICE DO EP: Meridian poklanja televizore, bonuse i spinove

HUMANOST PONOVO NA DJELU: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori