28. KOLA

PLEMIĆI POSUSTALI NA PECARI: Široki Brijeg slavio protiv Zrinjskog!

ZANIMLJIV SUSRET NA PECARI

U derbiju 28. kola m:Tel Premijer lige BiH Široki Brijeg je na svom stadionu slavio sa 1:0 protiv Zrinjskog. 

Prvi su zaprijetili Mostarci preko Juranovića u 10. minuti, ali njegov udarac završio je pored gola. Četiri minute kasnije iz daljine je potegenuo Bilbija, ali Miškić je to obranio. Idući ozbiljniji udarac uputio je Zlomislić u 23. minuti iz slobodnjaka, ali lopta je otišla pored gola.

Široki do 38. minute nije uputio neki ozbiljniji udarac, iako je pokazao da može biti neugodan iz kontri. Iz slobodnog udarca s 25 metara zaprijetio je Stanić, ali lopta je otišla pored gola Varvodića. Dvije minute kasnije Zrinjski je imao veliku prigodu, Filipović je probio desni bok, sjurio se u šesnaesterac domaćih, poslao povratnu loptu na peterac, ali Musa je u posljednji trenutak otklonio opasnost ispred Juranovića.

U samoj završnici dosta mirnog prvog poluvremena dogodile su se po jedna velika prigoda i za jednu i drugu momčad i to nakon greška u obrani. Prvo je Jurilj presjekao jednu loptu Jakovljeviću, šutirao snažno iz prve, ali lopta je “prozujala” kraj gola. Odmah nakon toga nesporazum Medića, Obšivača i Miškića zamalo koristi Filipović, ali Miškić mu zatvara prilaz prema golu i brani njegov udarac. I to je bilo sve u prvom dijelu utakmice.

Široki je puno bolje otvorio drugo poluvrijeme. Nakon nekoliko opasnih pred golom Varvodića, domaćima se isplatila incijativa u 57. minuti kada su stigli u vodstvo. Jurilj je uzeo jednu naizgled izgubljenu loptu vratio je prema Čuljku, on je dodao za Matu Stanića koji je iskreirao sebi dobru situaciju za šut. Veznjak Širokog šutirao je snažno, a lopta se odbila od Jakovljevića i tako prevarila Varvodića i bilo je to 1:0 za domaće.

Pet minuta kasnije na drugoj strani opasno prijeti Zrinjski. Ćorluka je probio desni bok, gurnuo odličnu povratnu loptu za Mašića koji je bio sam, ali lopta odlazi za malo pored gola. Odmah nakon toga u kontri zaprijetio je i Filipović, ali Miškić ponovno brani. Malo kasnije iz protunapada zaprijetio je i Široki, ali dobar ubačaj Medića ne koristi najbolje Ikić.

Zrinjski je do kraja susreta pritiskao, ali Široki je znalački čuvao prednost i upisao važna tri boda. Sada je razlika između Širokog Brijega i Zrinjskog samo jedan bod, i broba za Europu će biti do kraja neizvjesna.

VEZANE VIJESTI

PECARA

NAKON NOVOG PORAZA: Klub iz Hercegovine smijenio trenera

WWIN LIGA BIH

NOVA POBJEDA: Velež slavio u gostima protiv Širokog Brijega!

28. KOLO

VAŽNA POBJEDA: Željezničar minimalno pobijedio Široki Brijeg!

ČITLUK

Široki Brijeg bez problema savladao Igman iz Konjica

MOSTAR

Ko će na megdan Borcu: Zrinjski ili Sloga?

PROMO

SVAKE SEDMICE DO EP: Meridian poklanja televizore, bonuse i spinove

HUMANOST PONOVO NA DJELU: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori