KOŠEVO

VELIKI DAN ZA BORDO KLUB: Koševo od danas u vlasništvu FK Sarajevo!

(Foto: fk sarajevo)

Fudbalski klub Sarajevo i Općina Centar danas su zvanično potpisali ugovor o ustupanju stadiona "Asim Ferhatović Hase" na upravljanje Bordo timu u narednih 30 godina uz mogućnost produženja na još 15 godina.

Potpisu ugovora su prisustvovali načelnik Općine Centar Srđan Mandić, dopredsjedavajući općinskog vijeća Benjamin Isović, direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić i predsjednik FK Sarajevo Damir Kasum.

Sabrina Buljubašić: "Moram reći da sam jako ponosna i sretna što danas sjedim ovdje sa ovim ljudima. Iza nas je ogroman posao - napokon smo uspjeli vratiti Koševo Sarajevu. Svjesni smo obaveze koju preuzimamo, veličine i ozbiljnosti projekta, te mogu reći da smo u potpunosti predani Koševu. Kao što je i dogovoreno ugovorom, stadion ćemo dovesti u stanje da evropske utakmice više ne igramo u drugom gradu, ali i pored toga, naš cilj je da Koševo bude na raspolaganju i drugim sportskim i kulturnim organizacijama. Što se tiče pojedinosti ugovora, one će kako smo i obećali biti predstavljene navijačima i javnosti u narednim danima. Iskoristit ću priliku da se zahvalim svim kolegama, partnerima i prijateljima koji su bili uključeni u ovaj proces, a posebno načelniku Mandiću koji je ispunio svoje predizborno obećanje i bez kojeg ovaj dan ne bi bio moguć. Na nama je sada da nastavimo biti najbolji ambasadori našeg grada i države u svijetu, te da sportskim rezultatima nastavimo pisati historiju. Obzirom na kratak vremenski rok naš cilj je da se evropske utakmice igraju na Koševu od idućeg ljeta".

 

 

 

Srđan Mandić: "Iza nas je dugih 3,4 mjeseca pregovora. Dosta je tehničkih detalja, dosta stvari o kojima smo morali voditi računa kako bismo zaštitili interese i vlasnika i kluba i interese navijača, koji su silno željeli da se ovaj ugovor konačno potpiše i da se steknu uslovi da domaće utakmice FK Sarajevo u Evropi gledaju na svom stadionu. Ugovor je potpisan na 30 plus 15 godina. Općina Centar ostaje partner i ovogodišnje predradnje koje je direktorica pomenula će biti finansirane iz našeg budžeta. Stadion je u veoma zapuštenom stanju",

VEZANE VIJESTI

KOŠEVO

Slovenci tvrde: Rožman broji posljednje dane na klupi Sarajeva

KOŠEVO

Sarajevo preokretom do tri boda protiv Zvijezde!

MODRIČA

Sarajevo slavilo protiv Sloge i stiglo na korak od Evrope

KOŠEVO

Sarajevo u derbiju kola "razbilo" Velež

SARAJEVO

Trener Sarajeva: Idemo sve pobijediti do kraja

PROMO

HUMANOST PONOVO NA DJELU: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori