FUTSAL

MOSTAR SG STAKLOGRAD je prvak BiH u futsalu!

PRVACI BOSNE I HERCEGOVINE

Treći susret play-offa Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2020/21. između Mostar SG Staklorada i Salinesa odigran je danas u dvorani „Midhat Hujdur-Hujka“ u Mostaru.

Drugu pobjedu u završnici ostvario je Mostar SG Staklorad i tako po četvrti put došao do titule prvaka naše zemlje.

Nakon trijumfa rezultatom 7:4 u prvom meču, tim iz Mostara je prije tri dana poražen u Tuzli od Salinesa sa 0:1. U odlučujućem susretu Mostar SG Staklorad je ponovo pobijedio sa 7:4.

Mostarci do prednosti dolaze već u 1'. Golman Salinesa Darko Milanović u šestercu prekršajem zaustavlja Nermina Kahvedžića i dosuđen je penal za domaći tim. Precizan sa linije 6 metara bio je Anel Radmilović.

Ubrzo je Mostar SG imao još jednu priliku, ali prvo je Milanović odbranio udarac Radmilovića, da bi u nastavku akcije Kahvedžić pogodio stativu.

Mostarci u 10' udvostručuju prednost. Kahvedžić na centru oduzima loptu Slobodanu Rajčeviću, kreće sam ka protivničkom golu i pogađa mrežu za 2:0.

Igrači Salinesa sličnu grešku prave i u 13', a ovaj put Jovan Lazarević dolazi do lopte i iskosa sa desne strane postiže gol za 3:0.

Nakon odlične akcije Marijo Aladžić u 21' postiže četvrti gol za Mostar SG Staklorad.

U 24' postignuta su dva gola. Prvo je Rajčević smanjio prednost Mostaraca, a zatim Lazarević postiže svoj drugi gol za 5:1.

Milanović u 28' ponovo pravi prekršaj na Kahvedžićem u golmanskom prostoru, a šesterac još jednom precizno izvodi Radmilović.

U narednim minutama oba tima su imala nekoliko pokušaja, a rezultat se mijenja tek u 36' kad Davor Arnautović postiže drugi gol za Salines.

Kahvedžić u 38' sa distance šalje loptu u mrežu za 7:2, a na Rajčević u 38' iz deveterca smanjuje prednost Mostaraca na 7:3.

Gol za konačnih 7:4 postiže Arnautović u 39'.

Po završetku utakmice pehare i medalje prvacima uručili su nekadašnji član odbora za savjetovanje i posredovanje NS/FS BiH Sead Kajtaz i predsjednik Komiteta za takmičenje Dušan Marković.

Mostar SG Staklorad-Salines 7:4 (3:0)

Dvorana: „Midhat Hujdur-Hujka“, Mostar.

Sudije: Jasenko Pljevljak (Sarajevo), Siniša Ivančević (Banja Luka, Farik Kečo (Sarajevo).

Delegat: Nemanja Jović (Bijeljina).

Kontrolor suđenja: Dragan Skakić (Gradiška).

Golovi: 1:0 Radmilović (1' penal), 2:0 Kahvedžić (10'), 3:0 Lazarević (13'), 4:0 Aladžić (21'), 4:1 Rajčević (24'), 5:1 Lazarević (24'), 6:1 Radmilović (28' penal), 6:2 Arnautović (36'), 7:2 Kahvedžić (38'), 7:3 Rajčević (38'), 7:4 Arnautović (39').

Žuti kartoni: Aladžić, Bošković, Kahvedžić, Radmilović (Mostar SG), Kocić, Džombić, Šešelj, Martins, Milanović, Tomić, Ivanković (Salines).

Mostar SG Staklorad: Stanislav Galić, Nermin Kahvedžić, Anel Radmilović, Bilal Jelić, Marijo Aladžić, Benjamin Ćesir, Anes Agović, Tarik Džemić, Marin Sesar, Josip Bošković, Stefan Rakić, Vladan Vesić, Samir Gosto, Jovan Lazarević. Trener: Ivan Božović.

Salines: Darko Milanović, Denis Isanović, Mladen Kocić, Dragan Tomić, Slobodan Rajčević, Fadil Seferović, Zijad Ramić, Thiago Teles Martins, Srđan Ivanković, Davor Arnautović, Vladimir Džombić, Predrag Šešelj, Benjamin Avdić, Vedad Jašarević. Trener: Predrag Rajić.

VEZANE VIJESTI

SKADAR

Svećenici iz BiH u polufinalu EP u malom fudbalu

FUTSAL

NJEMU NIJE MJESTO U SPORTU: Trener udarao dječaka!

VIŠIĆI/ČAPLJINA

VIŠIĆI/ČAPLJINA - najveći malonogometni turnir u Bosni i Hercegovini

FUTSAL

Mostar SG osvojio Futsal Kup Bosne i Hercegovine!

FUTSAL

Juniori FC Mostar SG osvojili titulu prvaka BiH u futsalu!

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori