IVAYLO PETEV

SELEKTOR PETEV SE OBRATIO IGRAČIMA: Ponosan sam na vas!

DOČEKAO IGRAČE U HOTELU

Nakon što su sinoć bh. reprezentativci poraženi od Francuske minimalnim rezutatom 1:0 po povratku u hotel dočekao ih je selektor Ivaylo Petev.

U emotivnom govoru selektor je između ostalog rekao:

„Prije svega želim da vam kažem da sam ponosan na vas i da mi je zadovoljstvo što sam vas upoznao. Čast mi je bilo raditi s vama i zaista još jednom ponavljam da sam ponosan kako ste igrali i kako ste se ponašali od početka priprema pa sve do sada. Imamo temelj i moramo nastaviti dalje raditi i napredovati. Večeras nam je malo falilo pa da osvojimo bod ili više. Želim vam puno sreće u vašim klubovima i tu sam za vas kad god vam zatrebam. Moramo nastaviti raditi i biće dobro.“

Zbog pozitivnog testa na korona virus, selektor je sa udaljenosti pratio i opraštao se od igrača koji su odlazili iz hotela a zatim je, sa stručnim štabom, ponovo analizirao detalje iz proteklog susreta.

Kako je tekla komunikacija sa stručnim štabom i kako se osjećao selektor je objasnio:

„Nisam se osjećao dobro gledajući utakmicu na TV-u. Bilo mi je čudno što nisam na stadionu i što nemam direktan kontakt sa igračima. Nikad ne znate šta vas čeka u životu pa sam i ja prvi put komunicirao sa saradnicima telefonski. Ovdje smo bar svi bili u hotelu pa smo koristili druge načina rada.

Zaista nemam šta reći za momke osim da sam ponosan na njih ali i na stručni štab. Hvala im na požrtvovanosti i posvećenosti, ispunili su zadatke, borili se, trčali i zaslužili smo da uzmemo bar bod. Ali siguran sam da će nam se to negdje vratiti, ipak igrali smo protiv Svjetskih prvaka. Siguran sam da ćemo napredovati i u budućnosti izgledati još bolje ali moramo biti jedinstveni i nastaviti zajedno stvarati pozitivnu atmosferu i samopouzdanje.“

Bez obzira na to što je njegovo zdravstveno stanje stabilno Petev će i dalje ostati u izolaciji i pod ljekarskim nadzorom.

VEZANE VIJESTI

INTERVJU

Ilker Puren: U Turskoj se cijene i poštuju fudbaleri iz BiH!

U21 BIH

Selektor Igor Janković objavio spisak igrača za meč protiv S. Makedonije!

BEOGRAD

Samed Baždar umjesto Srbije prihvatio da igra za BiH!

REAKCIJE

Šveđani razočarani nakon što je Gigović pristao igrati za BiH!

PRVI SPISAK BARBAREZA

Barbarez: Stevanović je trebao biti pozvan, ali frustriran je!

PROMO

Singluj bilo koji meč Prve lige FBiH bez ikakvog limita

SVAKE SEDMICE DO EP: Meridian poklanja televizore, bonuse i spinove

HUMANOST PONOVO NA DJELU: Meridian donirao opremu bolnici u Goraždu

Meridian ima najveće kvote za spektakl u Ligi šampiona: Bayern 3.90, Real Madrid 1.90

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori