KADETKINJE

REVANŠ CRNOGORKAMA: Jelčić dva puta i Dabić za pobjedu bh. dama

nfsbih.ba

„U-17“ reprezentativke Bosne i Hercegovine su danas u drugom prijateljskom meču odigranom u Podgorici sa vršnjakinjama iz Crne Gore ostvarile pobjedu od 3:2.

Bh. tim je na poluvremenu imao prednost od 2:0, a pogađale su Maja Jelčić u 14' i Helena Dabić u 32'. Domaći tim u nastavku izjednačuje rezultat preko Anđele Tošković u 54' i Anastasije Bulić u 63', a konačan rezultat svojim drugim golom postavlja Jelčić u 83'.

Selektor Ilija Lucić o dvomeču sa Crnom Gorom kaže:

„Poslužile su nam ove utakmice da dobijemo neke nove informacije o ekipi. Godina je bila čudna i ove igračice su prvi put izašle iz naše zemlje da odigraju ove mečeve. Dali smo priliku svim pozvanim reprezentativkama da pokažu šta znaju. Evidentno je bilo da je protivnik u boljoj fizičkoj kondiciji od nas. Danas smo pobijedili, a i u prvom meču smo imali prednost što je pokazatelj da dobro igramo dok imamo snage. Nadam se da će se u skorije vrijeme i situacija sa koronom popraviti kako bismo mogli ponovo neometano da radimo i spremamo ekipu.“

U prvom meču odigranom prije dva dana Crna Gora je slavila rezultatom 3:2.

Crna Gora-Bosna i Hercegovina 2:3 (0:2)

Trening kamp FK Budućnost, Podgorice.

Sudija: Vasilije Ivanović (Crna Gora).

Golovi: 0:1 Jelčić (14’), 0:2 Dabić (32’), 1:2 Tošković (54’), 2:2 Bulić (63’), 2:3 Jelčić (83’).

Žuti kartoni: Pavlinović, Buhač (BiH).

Crna Gora: Jovana Žugić, Anastasija Bulić, Andrea Vukadinović (64. Anastasija Rakočević), Ivana Boričić, Sara Simonović, Nejla Bicić (84. Valerija Radmanović), Anđela Tošković, Lidija Stanić (46. Katarina Čađenović), Melanija Kaluđerović, Sanija Pačariz (46. Tatjana Osmajić), Ana Krivokapić (46. Maša Tomašević). Selektor: Mirko Marić.

Bosna i Hercegovina: Imam Dumanjić, Jelena Pavlinović, Marija Ana Milinković, Maja Jelčić, Tamara Blagojević (46. Janica Filipović, 89. Lana Radulović), Lamija Duvnjak (89. Đurđica Živković), Helena Dabić (64. Ana Buhač), Kristina Tekić (46. Helena Jovanović, 64. Valentina Fedena), Glorija Slišković, Anja Gačić, Zorana Bokan (46. Lamija Oštraković, 89. Anđela Timarac). Selektor: Ilija Lucić.

VEZANE VIJESTI

PROMO

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori