VELIKO PRIZNANJE

Miralem Pjanić proglašen za najboljeg sportistu BiH za 2020. godinu!

SASVIM SASLUŽENO

Fudbaler Miralem Pjanić i košarkašica Marica Gajić najbolji su sportisti Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, odlučio je jednoglasno žiri 20. jubilarnog Izbora najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radiotelevizije BiH.

Ove godine žirijem je predsjedavala proslavljena košarkašica Slađana Golić, a manifestacija je ove godine zbog pandemije virusa korona održana u A studiju BHRTa bez prisustva publike i emitovana je sinoć na BHT 1 i www.nezavisne.com. Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, nošenje maski i držanje fizičke distance, i ovogodišnja manifestacija Izbora najboljeg sportiste protekla je na vrhunskom nivou, te je samo potvrđeno da se radi o najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH. I ovogodišnji izbor održan je uz partnerstvo Olimpijskog komiteta BiH i snažnu podršku Ministarstva civilnih poslova BiH.

Miralem Pjanić, fudbaler Barselone, prvi put u karijeri stigao je do ovog laskavog priznanja, nakon što je u godini na izmaku osvojio četvrtu titulu sa Juventusom, te onda ispunio snove potpisavši za slavnu Barselonu.

"Hvala vam svima za nagradu za sportistu godine, naravno da mi je vrlo drago što sam je dobio. Zahvaljujem svima onima koji su birali, kao i reprezentaciji i klubu. Bila je vrlo uspješna sezona sa Juventusom, a prelazak u Barselonu je sigurno kruna moje karijere i nešto fenomenalno. Nadam se da će u budućnosti biti još puno uspjeha. Ovo će biti još jedan motiv da bolje radim i budem primjer našoj djeci u BiH, da i oni budu jednog dana u reprezentaciji i najvećim klubovima svijeta. Ova nagrada imaće posebno mjesto u mojoj kući", kazao je Pjanić.

VEZANE VIJESTI

FRANCUSKA

ZVANIČNO: Miralem Pjanić se oprostio od dresa Zmajava!

FRANCUSKA

Pjanić blizu povratka u Evropu?!

INTERVJU

Miralem Pjanić: Pred nama je životna utakmica!

BOSANSKI PETROVAC

Izabran najbolji sportista Unsko-sanskog kantona za 2023. godinu!

FRANCUSKA

L'Equipe donosi ekskluzivu: Pjanić se vraća u Evropu!

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori