POMOĆNI TRENER

Čustović: Nije bitno hoćemo li biti u trećem ili četvrtom šeširu

PRESSICA UOČI MEČA S ITALIJOM

Na press konferenciji uoči sutrašnje utakmice s Italijom medijima se obratio pomoćni trener Adnan Čustović.

"Za ovu utakmicu imamo trenutno 21 igrača i dva golmana. Na prvom testiranju smo imali trojicu pozitivnih, a na dodatnom je Hodžić bio pozitivan. Večeras očekujemo rezultate s testiranja jutros. Skupljamo utiske s utakmice u Holandiji. Igrači su još umorni i vidjet ćemo poslije večerašnjeg treninga ko je spreman", poručio je Čustović.

Italiji je sutra potrebna pobjeda da osigura prvo mjesto u grupi i plasira se u polufinale Lige nacija.

"Italija uvijek ide na pobjedu. Ne znam kad su posljednji put izgubili. Svaku utakmicu idu na pobjedu i znamo da će biti teška utakmica. Ni Holanđani ni Poljaci nisu našli način da ih neutraliziraju i pobijede. Bit će teška utakmica. Uvijek imaju taj naboj, kad ih samo pogledamo kako pjevaju himnu, vidiš da će biti teška utakmica. I oni su imali dosta problema s koronom. Otprilike ta ekipa koja je igrala protiv Poljske, to su ti neki igrači koji bi trebali da počnu utakmicu protiv nas", rekao je pomoćni trener naše reprezentacije.

"Svi smo razočarani ovom situacijom. Igrači su razočarani jer u 2020. nismo ostvarili pobjedu. S druge strane mislim da je ova A grupa Lige nacija možda prejaka za nas. Kad pogledamo ranking tih reprezentacija s kim igramo, to su među deset najboljih reprezentacija na svijetu, a mi smo 52. na svijetu. Ja BiH volim i kad se gubi i kad se pobjeđuje. Razočaran sam utakmicom protiv Sjeverne Irske gdje smo trebali da pobijedimo jer smo kvalitetniji. To je bio cilj koji je zacrtan, ali Sjeverna Irska je zeznuta ekipa i Slovaci su se mučili protiv njih. 

"Odigrali smo sjajnu utakmicu protiv Italije i mogli pobijediti. Sjajnu utakmicu protiv Holandije i uz malo sreće također mogli pobijediti. Protiv Poljske smo odigrali fantastičnih 13 minuta do crvenog kartona Anela Ahmedhodžića. Protiv Irana smo mogli bolje. Pogledajmo vrijednosti Holandije i Italije na Transfermarktu - preko 500 i preko 900 miliona eura. Ovo je naša realnost", zaključio je Adnan.

Remi ili pobjeda protiv Italije ostavlja nas u 3. šeširu pred žrijeb kvalifikacija za Mundijal u Kataru.

"Ne moramo se bojati ni drugog ni šestog šešira. Međutim, ako mi budemo pravi i nađemo slogu i kvalitet kao što je bilo 2013. i 2014., nije bitno da li ćemo biti u 3. ili 4. šeširu", rekao je Čustović.

VEZANE VIJESTI

ŠKOTSKA

Asmir Begović na meti slavnog kluba, trebao bi zamijeniti čuvenog Joe Harta

FRANCUSKA

Pjanić blizu povratka u Evropu?!

SLOVENIJA

Luka Menalo sa Celjem postao prvak Slovenije

SARAJEVO

Peljto, Ibrišimbegović i Beljo dobili diplomatske pasoše BiH

MOSTAR

Zrinjski zbog nereda na derbiju dobio novčanu kaznu i zabranu navijačima

PROMO

Najveće kvote na planeti i najraznovrsnija ponuda za klađenje na Prvu ligu FBiH

Bingo uložio deset miliona KM u renoviranje tržnog centra

Samo u Meridianu: Izvanredna ponuda i još bolje kvote za sve mečeve Prve lige FBiH

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori