NK KLJUČ

PRIPREME ZA 100 GODINA: NK KLJUČ počeo sa natkrivanjem tribina

NK KLJUČ USKORO SLAVI 100. ROĐENDAN

Vrlo mali broj klubova u svijetu, pa i našoj zemlji može se pohvaliti da živi, radi, takmiči se 100 godina bez obzira u kom rangu takmičenja nastupaju.

Sigurno da je u našoj zemlji to uspjelo ekipi NK KLJUČ koji egzistira od davne 1923.godine i čiji dres su nosile desetine generacija mladića iz Ključa ali i okolnih mjesta u regionu (Sanski Most, Bihać, Mrkonjić Grad, Bosanski Petrovac, Jajce…).

Svi oni su dali svoj maksimum znanja i borbenosti, s ponosom nosili dres i borili se za grb kluba i grad Ključ, jer čast je i privilegija uvjek bila biti član ovog uzornog kolektiva. NK KLJUČ trenutno je član Kantonalne lige Unsko Sanskog kantona gdje pruža zapažene partije i za koji žive žitelje ove prelijepe čaršije.

Trenutno u ovom klubu trenira i takmiči se preko stotinu aktivnih članova, počev od predpionira, pionira, kadeta, seniora pa sve do veterana ovog tima, a svi oni treniraju i takmiče se sa željom da u jednoj fer i sportskoj igri budu bolji od svojih rivala, a ako i budu poraženi da sportski pruže ruku i čestitaju protivniku na pobjedi.

Ovaj klub uskoro slavi stogodišnjicu postojanja i uprava kluba već je počela sa pripremama da taj veliki dan za nogomet u Ključu, ali i cijeli bh. nogomet, bude obilježen na najbolji mogući način. O svemu tome  više nam je rekao agilni Predsjednik kluba Amer HAJDAROVIĆ, sportski radnik koji 24 sata „sanja“ i živi za klub, i koji kaže:

”Pred nama je veliki dan za naš klub i naš grad. Nije mala stvar proslaviti sto godina rada jednog kluba i time mogu da se pohvale vrlo rijetki klubovi na cijelom dunjaluku. Svima nama u klubu još uvjek je u glavi veličanstveno obilježavanje 90 godina kluba, kada su prije 7 godina taj naš veliki dan uveličali članovi reprezentacije „Humane zvijezde BiH“ a za koju su nastupili naši proslavljeni nogometni reprezentativci, pjevači, sportski novinari…Naravno da planiramo napraviti spektakl povodom sto godina Ključke „ svetinje“ i pokušaćemo dovesti našu „A“ ili mladu reprezentaciju BiH ili neki od naših najpopularnijih klubova (Sarajevo, Željezničar, Velež, Borac, Sloboda…). Već smo počeli sa pripremama dotjerivanja našeg nogometnog „hrama“, prije desetak dana krenuli smo sa izgradnjom natkrivanja tribina i sigurno da ćemo još dosta toga uraditi uz pomoć naših prijatelja i općine Ključ, a imamo namjeru zatražiti i pomoć od krovnog nogometnog saveza BiH.Svi smo svjesni da je pred nama odgovoran zadatak, ali sam siguran da će naš stadion,uz pomoć brojnih ljudi dobre volje, zablistati u novom ruhu, a na koji će biti ponosni svi građani naše općina.Pak što se tiče ambicija da zaigramo u večem rangu takmičenja, željeli bi da obilježavanje stogodišnjice kuba proslavimo bar kao članovi Druge lige FBiH-grupa zapad, jer imamo ekipu koja je spoj mladosti i iskustva i koja to može postići.”

Autor teksta: Rešad Mamela

VEZANE VIJESTI

KLUČ

NK Ključ utakmicom protiv Želje i koncertom Halida Bešlića proslavio 100. rođendan

KLJUČ

NK Ključ danas proslavlja 100. rođendan uz koncert Halida Bešlića

KLJUČ

Jasmin Musić: NK Ključ čestitam 100 godina postojanja!

KLJUČ

Grad Sarajevo uplatio 10.000 KM NK Ključ za 100. rođendan!

KLJUČ

Igrač sa iskustvom iz Premijer lige BiH pojačao NK Ključ!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori