POMOĆNI TRENER

Haris Alihodžić: Očekujemo pobjede protiv Velsa i Makedonije

(Foto: NSBiH)

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine su juče počeli okupljanje i pripreme za utakmice sa Velsom i Moldavijom, a danas su došli svi igrači koji su juče bili odsutni zbog klupskih utakmica.

Trener asistent u „U-21“ selekciji Haris Alihodžić smatra da ekipa ima kvalitet:

„Očekuju nas veoma bitne utakmice. Juče nismo bili kompletni, ali danas su stigli svi igrači koji su sinoć imali utakmice. Žao mi je što ne možemo da računamo na sve reprezentativce koji su bili i na prijašnjim okupljanjima. Sigurno je da bi nam donijeli dodatni kvalitet. Bez obzira na to, imamo kvalitetne fudbalere na raspolaganju i vjerujem da će odgovoriti zadatku na najbolji način. Očekujemo povoljne rezultate, a to su pobjede protiv Velsa i Moldavije.“

Defanzivac Rijad Sadiku očekuje da ekipa pruži maksimum protiv Velsa:

„Danas su nam pristigli svi igrači i sad smo kompletni. Svi su zdravi i spremni što je najbitnije. Poštujemo mjere predostrožnosti protiv virusa COVID-19. Pripremamo se za utakmicu protiv Velsa koji ima čvrstu i agresivnu ekipu. Stoga i mi moramo biti takvi, ali ih trebamo nadmudriti i nadigrati. Kao i u svakoj utakmici moramo dati sve od sebe i pokazati zašto smo reprezentativci i zašto smo najbolji. Nedostaju nam pojedini igraći zbog situacije sa COVID-om ali to je prilika ostalima da se dokažu i pokažu šta mogu.“

Krilni napadač Milan Savić je izjavio:

„Imamo odličnu, kompaktnu ekipu i pripremamo se u dobroj atmosferi. Imamo dobru komunikaciju i između sebe, ali i sa selektorom i njegovim asistentima. Slijedi nam meč sa Velsom. Naravno, idemo po pobjedu. Drago mi je što sam dobio poziv i sto ću biti među najboljim „U-21“ igračima u BiH.

VEZANE VIJESTI

ZENICA

Okupila se mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine

KIPAR

Mladi Zmajevi nakon preokreta savladali Kipar

GRBAVICA

Mlada reprezentacija BiH izgubila od Francuske

GRBAVICA

Mlada reprezentacija BiH poražena od Slovenije

BUTMIR

Okupila se mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine

PROMO

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

EKSKLUZIVNO U MERIDIANU: U startu uzmi 100 KM

OSMI MART U MERIDIANU: Sve dame čeka siguran poklon

Hifa Petrol zapošljava pripravnike, prijavite se do 21. marta

ZA ISTI CILJ: Meridian i Pomozi.ba nastavljaju saradnju

Novo u Meridianu: Kladi se da li će neki igrač dobiti žuti karton!

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori