REPREZENTATIVAC BiH

Siniša Saničanin: Dolazi naše vrijeme i vjerujem u ovu generaciju!

Autor teksta: Emir Delić, predsjednik Komiteta za medije NS/FS BiH

Nova sezona Superlige Srbije odlično je počela za Vojvodinu i njenog najboljeg igrača Sinišu Saničanina. Novosadski tim je u dva i pol mjeseca tri puta savladao Partizan, osvojio Kup, a na tabeli je četvrti sa 14 bodova, četiri manje od lidera Crvene zvezde.

Ovaj 25-godišnji reprezenetativac BiH Siniša Saničanin je u odličnoj formi, u pet utakmica je postigao tri gola. Učinak je time veći ako se zna da je stoper, čija je glavna zadaća odbrana gola.

"Iznenadio sam i sebe na neki način. Volim da se ubacujem u napad, dobar sam u skoku i to pokušavam iskoristiti, kako bih pomogao ekipi na obje strane terena", kaže Saničanin.

Nogometnu karijeru počeo je u rodnom Prijedoru. Prošao je sve selekcije Rudara i debitirao rano za prvi tim. Proveo je tri seniorske sezone, pa de preselio u Banja Luku. Nakon pola godine napustio je Gradski stadion i potpisao za Mladost iz Lučana.

"Vojvodina je bila ispravan potez jer sam ovdje stasao i kao igrač i kao čovjek. Uživam u ovom klubu, lijepo mi je, već tri godine sam u Vojvodini, igram najbolji fudbal u karijeri i zadovoljan sam."

Poziv u A reprezentaciju došao je u najbolje vrijeme. Selektor Bajević je pratio njegove igre i uručio mu poziv u nacionalni tim za predstojeće utakmice sa Italijom i Poljskom. Jeste li očekivali da ćete se naći na spisku igrača?

"Priželjkivao sam ga definitivno, jer sam igrao dobro i bilo mi je drago da je neko pratio moje igre. Godinama sam bio u mlađim selekcijama U-19, pa U-21. Odigrao sam dosta utakmica. Posebno kod Darka Nestorovića u mladoj reprezentaciji. Drago mi je da je dosta igrača s kojima sam igrao u mlađim selekcijama, sada u A timu, a to su Gojak, Ćivić, Hadžiahmetović, Lončar, Menalo, Hodžić, Pirić, Prevljak... Dolazi naše vrijeme i vjerujem da ćemo ga iskoristiti na pravi način."

Šta mislite o predstojećim utakmicama koje su pred nama. Kakve su šanse Zmajeva?

"Prva je protiv Italije i to je odličan test za nas. Jak protivnik, ali i mi smo jaki. I mi imamo odlične igrače, koji igraju u vrhunskim klubovima, takmiče se na najvećem nivou. Možemo parirati svakoj ekipi. Poljska je, također, jaka selekcija sa dobrim pojedincima, ali mislim da i mi imamo i kvalitet i motiv da im se adekvatno suprotstavimo. Jedva čekam utakmice za reprezentaciju.“

Očekujete li možda mjesto u prvoj postavi?

"Normalno je da razmišljam o tome. Svaki igrač bi volio da igra, pa tako i ja. Pokušat ću da se nametnem selektoru, pa ako procjeni da mu trebam, biću sretan. Ipak, najvažniji je rezultat ekipe. Nadam se da ćemo pokazati kvalitet i da ćemo ove utakmice Lige nacija iskoristiti da se što bolje pripremimo za ono najvažnije, a to je baraž u oktobru i novembru".

Da li razmišljate o odlasku iz Vojvodine?

"Za sada ne razmišljam. Fokusiran sam ekipu i želim da profesionalno izvršavam sve obaveze. Imam odličnu saradnju sa trenerom Nenadom Lalatovićem, koji mi puno pomaže savjetima. Igrao je stopera i zna sve što mi treba."

VEZANE VIJESTI

SANIČANIN PRAVI TRANSFER

Siniša Saničanin napušta Partizan, karijeru nastavlja u Turskoj!?

IGRAČ PARTIZANA

Siniša Saničanin otkrio zašto je izgubio mjesto u reprezentaciji!

ZENICA

Siniša Saničanin: Očekujemo da krenemo u novi ciklus pobjedom!

IZJAVE

'Hvala navijačima na podršci, žao nam je zbog poraza'

IZJAVA

Siniša Saničanin: Nadamo se da ćemo obradovati naciju!

PROMO

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Singluj bilo koji meč iz Prve lige FBiH u fudbalu bez ikakvog limita!

EXPANSE AVANTURA: Zgrabi 1.000 spinova za više zabave

LIGE PETICE U MERIDIANU: Tiketima do trotineta, tableta ili pametnog sata

Bingo dodijelio 30.000 KM poduzetnicama za najbolje biznis ideje

Topliji dani su stigli: Nabavite ljetne gume na vrijeme!

Iftar u hotelu Hills: Pogledajte menije i rezervišite mjesto

Meridian uplatio 4.000 KM udruženju Pomozi.ba

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori