MINHEN

Njemačka velikom pobjedom nad Škotskom otvorila EURO 2024

EURO 2024

Fudbaleri domaće selekcije Njemačke na otvaranju Evropskog prvenstva (EURO 2024) savladali su Škotsku rezultatom 5:1, javlja Anadolu.

Utakmicom grupe "A" između Njemačke i Škotske na prepunoj "Allianz Areni" u Minhenu počelo je 17. po redu Evropsko prvenstvo u fudbalu, a domaća selekcija je na samom otvaranju upisala ubjedljivu pobjedu.

Njemačka je povela golom Floriana Wirtza u 10. minuti, a potom su prednost povećali Jamal Musiala u 19. i Kai Havertz u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena pa se na odmor otišlo kod rezultata 3:0 za popularni "elf".

Nijemci su u nastavku dodatno povećali prednost u 68. minuti golom Niclasa Fullkruga. Selekcija Škotske je u 87. minuti autogolom Antonia Rudigera uspjela smanjiti na 4:1, ali je njemački tim u trećoj minuti sudijske nadoknade pogotkom Emre Cana povisila na 5:1, što je bio i konačan rezultat meča.

Škotska je od 44. minute igrala s igračem manje nakon što je Ryan Porteous zaradio direktan crveni karton.

Od subote kreće puni program s tri utakmice dnevno. Mađarska i Švicarska u grupi "A" igraju od 15.00 sati, potom se u grupi "B" sastaju Španija i Hrvatska u 18.00 te Italija i Albanija u 21.00.

Evropsko fudbalsko prvenstvo igra se od 14. juna do 14. jula u deset gradova u Njemačkoj, a upravo domaća selekcija drži brojne rekorde evropskih prvenstava. Njemačka je uz Španiju najviše puta osvajala EURO. Ove dvije selekcije bile su prvaci Evrope po tri puta.

VEZANE VIJESTI

ZENICA

Zmajevi u Zenici poraženi od reprezentacije Njemačke!

ZMAJEVI

VELIKI ISPIT ZA ZMAJEVE: BiH večeras igra protiv Njemačke!

LIVE PRIJENOS

Utakmicu BiH - Njemačka uživo prenosi MY TV!

LIGA NACIJA

Selektor Njemačke objavio spisak igrača za meč protiv BiH!

PROMO

U Meridianu najveće kvote na planeti: Španija 2.80, Francuska 2.50

PROMO

UNITRADE vam donosi novu akcijsku top ponudu guma!

Meridian i FK Sarajevo obojili oktobar u roze

Hifa Petrol donirala 260.000 KM za djecu sa posebnim potrebama!

NLB Grupa donira milion eura za ublažavanje posljedica razornih poplava u BiH

Hifa Petrol donirala dodatnih 32.000 KM za poplavljena područja

Hifa Petrol u Modriči otvorila svoju 59. benzinsku pumpu

MERIDIAN: Donacija poplavljenim područjima u FBiH

NEDJELJA U MERIDIANU: Uplati karticom i uzmi 5o posto bonusa

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori