PORTUGAL

SARAJEVO TRLJA RUKE: Kovačević pravi veliki transfer

NESUĐENI REPREZENTATIVAC BIH

Nekadašnji golman Fudbalskog kluba Sarajevo Vladan Kovačević dogovorio je prelazak u redove portugalskog prvaka Sportinga iz Lisabona, a određeni dio njegovog transfera iz poljskog Rakowa pripast će i klubu s Koševa.

Kako je objavio najpoznatiji sportski list u Portugalu Abola, a prenosi Klix, transfer je praktično zaključen i Kovačević će potpisati petogodišnji ugovor.

U narednih nekoliko dana Kovačević će obaviti ljekarske preglede, nakon čega će se ozvaničiti njegov transfer karijere vrijedan oko 5 miliona eura, a koji bi, kako otkriva Abola, s predviđenim bonusima mogao iznositi i 6 miliona eura.

S obzirom da Sarajevo polaže pravo na 15 posto od narednog transfera, jasno je da će klub s Koševa u tom slučaju inkasirati oko 900.000 eura.

Kovačević je projektovan da bude nova jedinica popularnih Lavova, a konkurencija će mu biti urugvajski čuvar mreže Franco Israel koji je u finišu sezone doživio povredu meniskusa desnog koljena, te veteran Antonio Adan koji polako silazi s golmanske scene.

Kovačević je karijeru počeo u Željezničaru iz Banja Luke, a pored Sarajeva, branio je na posudbi u Slobodi iz Mrkonjić Grada.

U redove Rakowa prešao je 2021. godine za 300.000 eura, a klub iz Czestochowe je baš od dolaska Kovačevića postao hit poljskog nogometa, pošto je 2022. godine osvojio Kup, a 2023. historijsku titulu. O tome kolike su Kovačevićeve zasluge za to najbolje govori činjenice da je dvije godine zaredom proglašen za najboljeg čuvara mreže u Poljskoj.

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA

Određeni termini utakmica prvog kola WWin lige BiH

GRBAVICA

Fudbaleru Željezničara se izgubio svaki trag, niko ne zna šta se dešava

NJEMAČKA

Armin Gigović napravio najveći iskorak u karijeri i potpisao za Bundesligaša

SARAJEVO

Marinović: Želimo izvući najbolje igrače, bitno je da imamo kontinuitet

MOSTAR

Barbarez i stručni štab u akciji, kuju ozbiljne planove

PROMO

Dva Bosanca završila još jedan veliki transfer

LJETUJ SEDAM DANA BESPLATNO: Registruj se u Meridianu, čekiraj u Turskoj!

Meridian ima najveće kvote za finale Evropskog prvenstva

Meridian start jači nego ikada: Uzmi 115 KM bonusa odmah

Završena velika nagradna igra za korisnike Visa kartica NLB Banke Sarajevo

Meridian ima najveće kvote za polufinale Eura: Francuska 3.10, Španija 2.80

U Meridianu najveće kvote na planeti: Španija 2.80, Francuska 2.50

Lucky’s 6 časti u Meridianu: Zabavi se i zgrabi dio od 3.000 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori