ITALIJA

Dva pomoćnika Sergeja Barbareza s posebnim zadatkom su boravila u Italiji

PRIPREME ZA PRIJATELJSKI MEČ

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u prvoj trećini juna očekuju dvije jake prijateljske utakmice, a novi selektor Sergej Barbarez i njegovi pomoćnici rade punom parom, prenosi SportSport.

Nažalost, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine neće igrati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, no svejedno će biti aktivna u junu i odigrat će dvije prijateljske utakmice.

Protivnici su ni manje ni više no prvak i viceprvak Evrope. Prvo ćemo 3. juna gostovati kod Engleske u Newcastleu, a 9. juna u Empoliju slijedi utakmica s Italijom.

Selektor Sergej Barbarez prije nekoliko dana je objavio spisak fudbalera na koje će računati u ova dva meča, a na njemu se nalazi dosta novih imena, te je svoje mjesto pronašao i stoper Tarik Muharemović.

Ovaj defanzivac igra za drugi tim Juventusa, odnosno za Juve Next Gen, s kojim se bori za plasman u Seriju B što bi bio historijski uspjeh.

Nakon što su u prvoj utakmici poraženi rezultatom 1:0, u doigravanju su u revanšu savladali Casertanu u gostima s 3:1, a Muharemović je predvodio svoj tim kao kapiten.

Na tribinama su se našla i dva pomoćnika Sergeja Barbareza, Ninoslav Milenković i Saša Papac, koji mogu da budu zadovoljni onim što su vidjeli.

"Gledali smo ga, ići ćemo ga opet gledati.Dobili smo pozitivan i ogromnu ocjenu iz Juventusa o Muharemoviću", rekao je Sergej Barbarez o Muharemoviću na press konferenciji na kojoj je saopštio spisak igrača na koje će računati.

Podsjetimo, u septembru 2023. godine Muharemović je bio s A selekcijom kod Mehe Kodre, no nije zaigrao, a povjerenje mu je ukazao i Massimiliano Allegri, sada već bivši trener Juventusa.

Ostaje da vidimo da li će protiv Engleske ili Italije dobiti šansu da debituje. Ono što je sigurno jeste da je vrijeme da pređe na veći nivo, jer, ruku na srce, igranje u Seriji C je prenizak nivo za jednu ozbiljnu reprezentaciju, odnosno reprezentaciju koja će to nastojati ponovo postati. 

VEZANE VIJESTI

WWIN LIGA

Određeni termini utakmica prvog kola WWin lige BiH

GRBAVICA

Fudbaleru Željezničara se izgubio svaki trag, niko ne zna šta se dešava

NJEMAČKA

Armin Gigović napravio najveći iskorak u karijeri i potpisao za Bundesligaša

SARAJEVO

Marinović: Želimo izvući najbolje igrače, bitno je da imamo kontinuitet

MOSTAR

Barbarez i stručni štab u akciji, kuju ozbiljne planove

PROMO

Dva Bosanca završila još jedan veliki transfer

LJETUJ SEDAM DANA BESPLATNO: Registruj se u Meridianu, čekiraj u Turskoj!

Meridian ima najveće kvote za finale Evropskog prvenstva

Meridian start jači nego ikada: Uzmi 115 KM bonusa odmah

Završena velika nagradna igra za korisnike Visa kartica NLB Banke Sarajevo

Meridian ima najveće kvote za polufinale Eura: Francuska 3.10, Španija 2.80

U Meridianu najveće kvote na planeti: Španija 2.80, Francuska 2.50

Lucky’s 6 časti u Meridianu: Zabavi se i zgrabi dio od 3.000 KM

IZDVOJENO

VIDEO

PARTNERI

BHFudbal.ba i naši partneri upotrebljavamo neosjetljive podatke poput kolačića ili identifikatora uređaja u svrhe kao što su prikazivanje prilagođenih oglasa, mjerenje prometa i odabira naših posjetitelja te prilagođavanje sadržaja vama. Kliknite na akciju "Prihvati i zatvori" kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno Vama. Nastavkom upotrebe ovih stranica i klikom na dugme "Prihvatam" pristajete na pohranu i pristup kolačićima.

Prihvati i zatvori